2021-06-09 1147 瀏覽
荷蘭街泰菜小店,頂住疫情仍然做得住,入去試下之際就見到入面既食客同員工有講有笑,似乎都好多熟客,員工服務親切好有親和力裝修唔錯既,你會以為係有Chang贊助因為好多牌、餐牌、周圍都見到,直至發現無Chang賣餐牌都係正常泰菜,價錢中低價椰子雞湯,要左個細既,都有碗仔3-4碗唔錯,賣相幾靚,味道ok,雞肉都仲滑,飲落都幾舒服既係唔係好有椰味,不過配料夠多所以個味都真係ok既泰式燒豬頸肉,上枱幾香,份量都多既,肉質算ok,個汁就唔算好辣個種,比較港式,整體不過不失啦泰式炸蝦餅,入到餐廳枱枱都叫,有人叫外賣淨係叫兩客蝦餅添,應該無死送到黎發現都幾大碟,寫住4 pc以為係兩舊剪開4舊,點知係4舊剪開8舊,依個價錢相當抵食炸皮唔厚而夠脆,蝦餅肉厚而滑,蝦味好濃下都幾好食既,係有少少覺得唔夠鮮味,但已經性價比奇高泰式炸軟殼蟹,都幾大碟,炸粉唔多,好多蟹味道唔錯但個醬有啲咖哩魚蛋醬feel就唔太好,但都係好食既椰子冰真心驚喜,有椰子條,仲好椰好好味計埋份量,依個價真係超值,一班人食會係超抵THAI PARTY TIME員工亦好似同你做緊朋友咁,所以長做長有好值得繼續落去既小店#我只係得一個意見就係我
餐牌都係正常泰菜,價錢中低價

係唔係好有椰味,不過配料夠多所以個味都真係ok既

椰子雞湯(S)

椰子雞湯

泰式燒豬頸肉

燒豬頸肉

炸皮唔厚而夠脆,蝦餅肉厚而滑,蝦味好濃下
都幾好食既,係有少少覺得唔夠鮮味,但已經性價比奇高
泰式炸軟殼蟹,都幾大碟,炸粉唔多,好多蟹
味道唔錯但個醬有啲咖哩魚蛋醬feel就唔太好,但都係好食既
椰子冰真心驚喜,有椰子條,仲好椰好好味

泰式炸蝦餅
蝦餅
泰式炸軟殼蟹
軟殼蟹
椰汁冰

計埋份量,依個價真係超值,一班人食會係超抵
THAI PARTY TIME
員工亦好似同你做緊朋友咁,所以長做長有
好值得繼續落去既小店

#我只係得一個意見就係我要Chang我要Chang我要Chang我要Chang我要Chang我要Chang我要Chang我要Chang我要Chang
泰式炸蝦餅
蝦餅