2018-10-15
好耐無食過片皮鴨所以今日搵到間北京老家就諗住帶埋男朋友同媽咪一齊試下,一黎到已經感受到個種古色古香既味道..店內裝修全部充滿古代既建築同擺設,令人好似置身于北京老店既感覺。上至枱椅下至茶壺都經過精心選擇,完全中國風味。另外一提既係餐廳連女厠既設計都做到好精致,非常特別~洗手盆係金色,連鏡都好有中國風格。我們點左一份招牌菜素鵝,吃落去有濃濃既豆香味,口感酥脆可口,唔會油膩。水煮魚夠哂麻香味,辣度適中,可見落足料去整成!魚片非常嫰滑,辣椒帶出黎既味道令到成盤水煮魚都非常香 加上巧妙既煮法增加左唔少食慾。牛肉刀削麵,選擇好材料非常關鍵!新鮮牛肉加上濃濃既湯底,令到成碗麵非常入味,食起上黎好有口感。,加上用新鮮既刀削麵都修煮牛肉麵既精髓。片皮鴨係食北京菜不可不點既菜色之一,鴨香脆唔油膩,係咀裏溶化左既鴨油夾住清新既青瓜同蔥,有種解油感,而且皮唔會好厚。京蔥炒牛肉,用左新鮮既葱 味道好香口 牛肉本身好新鮮嫰滑加上芝麻既香口非常美味。甜品一定簡高力豆沙.加上適中既糖同香口既紅豆沙,味道很好,再加上一杯鮮豆漿黎個總結,下次都會再黎幫襯!!
我們點左一份招牌菜素鵝,
吃落去有濃濃既豆香味,口感酥脆可口,唔會油膩。
水煮魚夠哂麻香味,辣度適中,可見落足料去整成!
牛肉刀削麵,選擇好材料非常關鍵!
加上用新鮮既刀削麵都修煮牛肉麵既精髓。
而且皮唔會好厚。
京蔥炒牛肉,用左新鮮既葱 味道好香口
牛肉本身好新鮮嫰滑加上芝麻既香口非常美味。
甜品一定簡高力豆沙.加上適中既糖同香口既紅豆沙,味道很好,
再加上一杯鮮豆漿黎個總結,下次都會再黎幫襯!!