2020-10-18
旺角豉油街開左一間新既餅店,主打北海道3.6牛乳整成既蛋糕、鮮奶撻😍撻類有凍有熱,有咸有甜,接近二十款!! 見到好多客人排隊買,我都唔好意思慢慢揀,就隨心揀左以下6款撻😍鮮忌廉吉士泡芙 $25 (凍)依個巨型泡芙真係不得了,同老公兩份食都飽到傻😂入面既鮮忌廉真係多到用力壓一壓都溢出黎🤣大家心急食既同時記得要輕手啲!! 泡芙都整得好出色,輕身得黎勁香蛋味,撒上糖霜真係好吸睛👀廣島檸檬吉士撻 $20 (凍)第一啖食好酸呀😂咁啱生緊飛滋,有啲痛🤭但味覺習慣左之後又覺得檸檬同吉士幾夾,因為甜點本身係甜,有啲酸味中和下可以令人覺得無咁溜😉咁先有quota食下一個撻!!酸乳酪芝士撻 $20 (熱)剛係焗爐拎出黎,酸乳酪果部分仲係流心狀態嫁😍熱辣辣咁咬落去爭啲辣親個咀...芝士味的確好濃,加上酸乳酪令整個撻既口感更加滑,依個配搭好明智🤩北海道3.6牛乳鮮奶撻 $15 (熱)依個鮮奶撻我拎到番屋企已經凍左,仲雪左陣 (屋企太熱怕變壞),但食落口感都仍然係好滑呀‼️鮮奶味好濃郁,不愧係北海道直送既3.6牛乳😍錦爽磨菇芝士雞批 $20 (熱)拎上手已經覺得好墜手,都估到入面好足料😂雞粒、火腿、洋蔥、蘑菇,全
鮮忌廉吉士泡芙 $25 (凍)
廣島檸檬吉士撻 $20 (凍)
酸乳酪芝士撻 $20 (熱)
北海道3.6牛乳鮮奶撻 $15 (熱)
錦爽磨菇芝士雞批 $20 (熱)
拎上手已經覺得好墜手,都估到入面好足料😂雞粒、火腿、洋蔥、蘑菇,全部都係我至愛😋外皮鬆軟得黎唔會一咬就散曬,高質👍
朱古力吉士撻 $20 (熱)
如果覺得鮮奶撻唔夠邪惡,我建議你試埋依個朱古力吉士撻😈口感同鮮奶撻一樣咁滑溜,不過就多左香濃既朱古力味🤤雖然係偏甜,但唔甜又點叫得上甜品呢?食咗先算啦😬‼️
PS 特別一讚所有撻既撻皮都整得好鬆軟,就算凍左都無變淋...疫情期間好難即場係街食,拎到番屋企都仲保持到高質素,認真難得👍👍