2023-05-10
Weekend同朋友出開港島,揀咗喺炮台山同北角之間嘅一間小店。Insane最吸引👧🏻就係有Croffle同Waffle,可以一次過滿足曬兩個願望💫!🌟WAFFLE COMBO 窩夫套餐Waffle Combo就揀咗要額外加$30嘅炸雞配蜜糖芥末醬窩夫🧇。窩夫外脆內軟,味道偏甜少少🤏。炸雞粒🍗鋪滿喺窩夫面,冇10粒都有8粒,唔太油膩。蜜糖芥末醬嘅蜜糖味比較隱約,反而芥末酸味就比較突出(冇攻鼻感覺),同窩夫幾匹配。🌟CROFFLE COMBO 牛角包x 窩夫套餐Croffle就揀咗好邪惡嘅組合 - 芝士煙肉🧀🥓。Croffle酥脆充滿牛油香🧈。用上海量車打芝士+煙肉粒,咸香好滋味!🌟Matcha Latte跟餐就包咗$40/以下嘅飲品,今次就加錢揀咗抹茶鮮奶🍵。用上小山園嘅抹茶粉,質素保證,入口順滑。對👧🏻呢個抹茶痴嚟講,抹茶味就較溫和。🌟Latte至於朋友就叫咗Iced Latte,味道上偏Nutty,味道濃郁☕️
🌟WAFFLE COMBO 窩夫套餐
🌟CROFFLE COMBO 牛角包x 窩夫套餐