2020-05-28
💚疫情期間,食自助餐可能你會覺得衞生問題是先要條件,係呢到完全唔需要擔心呢個問題,食物全部由工作人員安排,只要你見到你想食既嘢,同職員講就可以了,至於行出去望有什麼食物,都要全程帶口罩😷,酒店的安排,客人的自律,讓食客食得安心又放心的享受美食😋————————————————————-朋友係呢到既會員,所以都有會員的優惠,呢到既五星級的服務,五星級的食物,五星级的衛生,五星級的環境和設施,就是五星級的享受,完全值得和信賴這間酒店的會員🌟🌟🌟🌟🌟🍷以酒店角度來看,呢度既酒幾抵飲,promotion 做380既價錢,法國品牌,需然是一枝普通的餐酒,但味道既質素一點也不差,入口香純,不用抖太久,大約十分鐘便是最好喝的時間,反而放太久,味道就偏淡咗,我喜歡喝法國酒的有變化程序喝紅酒,需然呢支餐酒沒太大變化,但這個價錢,這個味道,這個地區的餐酒,算是不錯————————————————————-食物方面:🦞種類不是太多,但食物新鲜和食物的充足量非常足夠。一般來說,我吃自助餐都不會全部食物吃,只吃一些較為特別喜愛的食物,其實每件食一件都飽到唔識行原隻開邊龍蝦🦞——鮮甜肉彈牙,都無特別去食其他嘢,好
————————————————————-
🌟🌟🌟🌟🌟
————————————————————-
食物方面:
🦞種類不是太多,但食物新鲜和食物的充足量非常足夠。
原隻開邊龍蝦🦞——鮮甜肉彈牙,都無特別去食其他嘢,好似order咗三個round食龍蝦🦞⋯⋯
🥣🍄🦪佛跳牆——足料花膠、包魚、鏍片、冬菇......等等,清甜,味道適中,又要Encore多一碗
🧁甜品🍮——呢間酒店既甜品做得唔錯,我食buffet既甜品,通常吃了一口,如果是不好吃,我也不能吃下去,但這𥚃的甜品🍮我拿了六款味道,也全部吃清光了
🧇另外,有一款pan cake是服務員在你面前烹製,我很喜歡這個甜點,可能有些人會覺得有點苦的味道,但我就是喜歡這個帶一點苦的獨特味道,入口甘苦➕微甜的味道⋯⋯like
服務、環境也不用多說,完美的晚餐💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯