2018-01-19 1012 瀏覽
早一排經過得知中環果間Healthy Chicken將會進行升級裝修,所以賴生同屈小姐就一早Mark定日子擇日重賽,打算睇睇佢升級之後究竟如何呢?係今日我地番到去見面啦,驟眼望落去間格都冇乜變化,係新淨左,同埋招牌隻雞帶左頂廚師帽,再升級左由綠色變藍色入到去之後,終於見到較大既變化,乾淨企理左好多!特別係個用餐位置,之前係一塊膠層板咁,配埋呢d櫈,一黎唔夠位擺野,二黎枱面個風扇好鬼污糟全部都係塵!而家係完全2回事,仲好貼心咁枱面有插蘇位比你差電!所以我地二話不說,揀左堂食!當然,除左硬件升級,軟件都有升到級啦多左個龍脷柳餐,一定要試一試屈小姐之選:1)龍脷柳餐:5⭐️向來鍾意食魚既屈小姐見到有新魚出,當然會想試啦,不過佢又好唔捨得三文魚!好彩賴生今日Lunch整左三文魚佢食,佢先至疊埋心水試個龍脷柳餐! 屈小姐一直都唔太鍾意食龍脷柳,因為覺得魚肉太散冇乜味道,其實賴生知道佢一直食緊既唔係龍脷柳,而係越南盛產既鯰魚柳囉,所以會散同冇乜味! 但Healthy Chicken提供既係真正既龍脷柳,所以魚肉實得黎彈牙,富魚味,仲有成2大塊有多! 即時改變左屈小姐對龍脷柳既睇法,佢覺得仲好食過三文

係今日我地番到去見面啦,驟眼望落去間格都冇乜變化,係新淨左
,同埋招牌隻雞帶左頂廚師帽,再升級左由綠色變藍色

入到去之後,終於見到較大既變化,乾淨企理左好多

而家係完全2回事,仲好貼心咁枱面有插蘇位比你差電!

所以我地二話不說,揀左堂食!

當然,除左硬件升級,軟件都有升到級啦
多左個龍脷柳餐,一定要試一試

雞脾沙律

屈小姐之選:

1)龍脷柳餐:5⭐️

,所以會散同冇乜味! 但Healthy Chicken提供既係真正既龍脷柳,所以魚肉實得黎彈牙,富魚味,仲有成2大塊有多! 即時改變左屈小姐對龍脷柳既睇法,佢覺得仲好食過三文魚餐果d三文魚添!!

龍脷柳(雞胸)沙律

賴生之選:

2) 雞胸餐:4⭐️

老實講,有得食真係好少會食雞胸,因為除左啖啖肉同低卡之外,真係冇乜可取之處,始終雞胸係比較鞋既! 冇計子又要減肥之下,賴生唯有揀左雞胸餐!
 之不過,Healthy Chicken最拿手係處理雞肉,經過佢烹調之下,雞胸又唔係真係入唔到口,除左冇咁鞋同超大件之外,佢地既調味好惹味,唔會令人抗拒食雞胸!! 當然,有得揀的話,梗係食皇牌既雞脾啦,又滑又大隻又入味!

#冇做運動只好食健康野
#安慰自己既心靈