2024-01-10
難得平日星期三放假,約朋友去尖沙咀間Red Mr.唱LUNCH K,順路仲可以去呢間我收藏左一段時間嘅快餐小店🤤。經某APP訂枱下午4點有50%,身為慳妹嘅我又點會錯過呢個優惠?!😏當時店內無客,言下之意即係食物全部都係即點即整🤓。等左兩個字,職員就送上兩個餐。小店名叫Crusta,我地就當然要點個Crusta啦!! 套餐原價$59 配有一隻雞翼、薯仔餅、沙律、汽水Crusta揀左牛肉味,外層食落似壓扁左再拎去焗嘅麵包,少少硬身,但又未去到餅乾咁硬,完全唔油膩。面頭吱左層薯蓉,不過內餡蕃茄牛肉醬太濃味,所以食唔到薯仔味🤔。由於肉醬份量好多,所以食落偏鹹。薯仔餅就係日式炸野菜,濃洋蔥味,但炸得較乾,比較界口。沙律味道有D似KFC個椰菜沙律。另外點左個Pizza套餐 $74 配有一隻雞翼、蕃薯條、甜醋沙律、汽水Pizza都係揀左牛肉味,食落有D似不倒翁個牛肉Pizza,批底好似餅乾咁脆,非常好味!!🤤個蕃薯條口感差D,唔知係未炸透定係蕃薯品質唔好🤔,食落唔粉又唔綿,但有「雞蛋黃蕃薯」(一款蕃薯嘅名)味。甜醋沙律唔好撈太多汁會好D,因為個汁幾鹹下。老實講,如果以原價嘅話,我未必會嚟食😅;但而
小店名叫Crusta,我地就當然要點個Crusta啦!!
套餐原價$59 配有一隻雞翼、薯仔餅、沙律、汽水
薯仔餅就係日式炸野菜,濃洋蔥味,但炸得較乾,比較界口。
沙律味道有D似KFC個椰菜沙律。
甜醋沙律唔好撈太多汁會好D,因為個汁幾鹹下。
老實講,如果以原價嘅話,我未必會嚟食😅;但而家折後人均$33,食到咁多款食物,我同友人都覺得好正!!🙈