2024-02-18
Neko Puff📍銅鑼灣霎東街33號智選假日酒店地下G04B號舖上年同大家介紹過一間世一拿破崙蛋糕店,為屋企人揀咗個又精美又好食嘅蛋糕慶生,食得開心又滿足。今次朋友媽咪生日,我決定再喺Neko Puff揀一個蛋糕同佢慶生,等佢一嘗世界冠軍甜品師蛋糕藝術嘅滋味! 💰$398 (1.5 lb) / $688 (2.5 lbs)日式半熟芝士御果蛋糕系列 🎂呢個系列完美結合新鮮水果嘅香甜同口感綿密嘅日本半熟芝士蛋糕,精心製作精緻味美嘅蛋糕。除咗口味獨特外,佢仲融合咗西日烘焙技巧,運用特調配方處理芝士,令佢喺烘焙過程中保持半熟狀態,造成幼滑綿密、近乎入口即化嘅口感。佢比一般芝士蛋糕嘅口感更軟更綿,芝士味濃香不膩,食落仲有淡淡檸檬清香,食完唔會有太大負擔。無花果伯爵 🫖朋友為佢媽咪揀咗無花果伯爵口味,係比較少見嘅獨特配搭。Neko Puff甜品師以鮮花同鮮果裝飾蛋糕,高貴得嚟唔俗氣,未食都已經大飽眼福。喺半熟芝士蛋糕上面,放滿由法國直送嘅厚忌廉,混合濃香嘅伯爵茶葉同帶天然果甜嘅無花果同果籽,每口都感受到輕盈、柔香、味美。呢個系列仲有草莓果籃、香印物語同鮮果御園三款口味,每款都非常精緻吸引,就算唔
📍銅鑼灣霎東街33號智選假日酒店地下G04B號舖
[價錢 Price]
日式半熟芝士御果蛋糕系列 🎂
無花果伯爵 🫖
呢個系列仲有草莓果籃、香印物語同鮮果御園三款口味,每款都非常精緻吸引,就算唔係大時大節,買返個同屋企人分享窩心、同另一半分享甜蜜、同朋友分享快樂、甚至當慰勞下努力嘅自己,都係唔錯嘅選擇!