2015-06-15 4080 瀏覽
與友人聚舊,想搵一間有水準餐廳食飯,友人建議去南洋酒店君好扒房食半自助餐形式石燒套餐。一坐低,先來杯酒精飲品,可以同良朋知己暢飲一番。去沙律吧走一轉,沙律菜爽脆,前菜有凍蝦、煙三文魚、青口、煙絞魚等,相當豐富,大廚更經常補給。食完餐前小食輪到即叫即焗酥皮海鮮龍蝦湯,熱辣辣又足料,蒜蓉多士配黑松露醬,好講究。當晚主角石燒我選了牛柳配大蝦,食材夠新鮮,一放落石板上就香氣撲鼻,雖然食餐前小食已經半飽,面對新鮮熱辣牛肉及大蝦都無法抗拒,有得玩又有得食,樂趣無窮。食完同朋友傾吓計,又來一轉甜品及生果,非常非常滿足。除了石燒,仲有石鍋燒,下次一定會試。值得一提服務一流,好耐心教大家烹調方法及時間,酒店果然就是酒店。環境舒適,三五知己聚舊無得彈,朋友果然好介紹。
與友人聚舊,想搵一間有水準餐廳食飯

2015-06-08
生日