2021-01-17
今日去咗南豐紗廠,入面啲cafe都要等好耐,我哋最後揾到間係對面嘉達環球中心地下嘅Coti食lunch🤤Cafe的午餐種類都幾多,又有意粉又有輕食,仲有all day breakfast 揀❤️今次太肚餓就叫左明太子鰻魚意大利粉和卡邦尼半熟蛋意粉🍝明太子鰻魚意大利粉 $82賣相都好吸引,鰻魚的份量都幾多而且都好香😍大大粒的明太子再加上意粉都有明太子醬,整個意粉都好入味!意粉質地剛剛好,有少少彈牙,唔會煮過龍!卡邦尼半熟蛋意粉 $72我覺得依個Cabonara的重點係隻半熟蛋黃🥚把半熟蛋同意粉拌勻,令到整個意粉升華咗🍝意粉會變咗淡黃色,再令到原本的Carbona汁更杰身!加上煎香左嘅火腿和蘑菇👍🏻跟餐仲有送咖啡,點了signature的玫瑰咖啡同焦糖咖啡, caramel latte 好好飲,鍾意焦糖嘅朋友一定要試吓😍至於玫瑰咖啡都好重玫瑰味,女仔就岩d,影相靚啲
明太子鰻魚意大利粉 $82
卡邦尼半熟蛋意粉 $72
跟餐仲有送咖啡,點了signature的玫瑰咖啡同焦糖咖啡, caramel latte 好好飲,鍾意焦糖嘅朋友一定要試吓 😍至於玫瑰咖啡都好重玫瑰味,女仔就岩d,影相靚啲