2021-06-30 165 瀏覽
放工諗住是但食,見有新開的茶餐廳諗住試下,點知一坐低見住個餐牌😂有川菜食嘅?!以後屋企附近又多個飯堂啦.✨✨!! 必食推介!! ✨✨🟥酸菜魚🐟 $138🟧當然叫我最愛的酸菜魚啦(我有入關注組架😂)要激讚係超級多酸菜!😍夠酸辣呀魚又夠滑,呢個湯的唔係麻辣,而係淡淡的辣慢慢滲出黎嘅,入面竟然有蘿蔔好稔索哂味,最驚喜竟然有子薑!!(酸薑?) 好夾喎原來😱當然唔少得薯粉啦!作為街坊真心可以過口癮😁.🟨牙簽牛肉串🐮$108🟩老闆推介的小菜,雖然滿滿的辣椒,但偏偏唔係好辣(我覺得再辣 d 更好味) 😂😂呢款乾炒辣唔會似一般咁死鹹,夠穫氣夠香夠惹味,一啖一串,而且份量超多!咁啱羊肉賣哂,下次可以一試☺.🟦椒鹽魷魚鬚🦑🟪另叫一個唔太川菜的小菜😂一上枱"咋咋咋"的鑊仔,香氣滿瀉😋開頭以為椒鹽係比較乾/炸的做法,但佢係炒,非常彈牙,鹽味最尾帶出魷魚的鮮甜,呢個真心好好食!平平凡中的不平凡😎
✨✨!! 必食推介!! ✨✨
🟥酸菜魚🐟 $138🟧