2015-10-05 1364 瀏覽
無錯,我同大部份人一樣,都係冒名而去「水月」,好想知道網絡上食評嘅評價咁高係真定假。今晚一試就知龍與鳳!相比其他食店嘅分別,佢無貼上名人明星相片作招徠,反而係店內牆上掛上好多廚師得獎獎牌,係屬於一間低調而務實嘅餐廳,卧虎藏龍!海膽龍酥撻配玉子,海膽好鮮味,個小圈撻好脆,完全無油利感覺。蠔葉好特別,味道係生蠔味!煙燻清酒高湯鮑魚,鮑魚鮮味十足,個湯帶香甜,煙燻好有趣。香煎北海道鮮帶子配菠菜脆片,第一次食slow cook菠菜片,口感及味道都比新鮮更勝一籌!帶子鮮甜彈牙!紅色果塊係法國香葉,天生葡萄味,酸酸咁好開胃。鱈場蟹鉗蟹肉豆羹,蟹肉湯好豐富鮮甜味,好多蟹肉喺裡面,鱈場蟹鉗亦勁鮮甜!北海道黑毛豬配八珍山渣汁,肉味好香,好有bbq味道,肉質帶爽口,好正!北海道帶子配蜜糖豉油汁,帶子係非常彈牙有質感!好鮮味,帶子味好濃郁!配埋嘅菇亦好香好惹味!Diy 月餅,新奇嘅份子料理甜品,非常有層次,估佢唔到!以為要動手做月餅,原來係已經全部食得!d激似麵粉嘅幼細白色粉狀,竟然係雪糕!好味嘅乳酪雪糕!整體配搭創新亦好味。「臥虎藏龍」4隻字形容哂!勁!要讚侍應d服務非常專業,每道菜都細心介紹,好好笑容好

煙燻清酒高湯鮑魚,鮑魚鮮味十足,個湯帶香甜,煙燻好有趣。

「臥虎藏龍」4隻字形容哂!勁!
要讚侍應d服務非常專業,每道菜都細心介紹,好好笑容好友善。

2015-10-04