2017-08-01 193 瀏覽
天氣咁熱 想燒嘢食 但係又唔想對住個火爐 咁可以點呢 可以嚟好燒式燒烤店 就可以幫到你嘆住冷氣 有人燒埋畀你 真係正到冇朋友晚飯時間 已經坐無虛席餐廳職員安排咗我同朋友坐廚房出面嘅卡位 有一個大大嘅玻璃窗 可以望到入面廚師即席燒烤 見到已經流曬口水 香味不斷飄過嚟芝士墨西哥薄餅薄餅做得非常出色 皮薄而且香脆 餡料豐富 包括芝士 雞肉 墨西哥辣椒 番茄 咬落去層次豐富 外脆內軟燒豆腐 牛舌 鱔 芝士年糕燒物做得非常之出色 火喉控制得剛剛好 全部食物都能夠保持本身嘅水分 完全唔會燒到乾真真燒牛舌 真材實料 好厚而且好大粒 有咬囗芝士年糕 外皮燒得香脆 裏面夾著流心嘅芝士 暖暖嘅口感 有種幸福嘅感覺燒豆腐干 食材看似普通 吃落原來有驚喜 外皮燒得脆口 裏面軟滑 再配合餐廳秘製酸辣汁 非常惹味泰式豬肉 豬肉肥瘦均勻 咬落爽口 帶有煙燻嘅味道 配合餐廳自家製嘅泰式醬汁 酸酸辣辣 好開胃切片燒茄子 茄子切得厚度適中 燒後中間仍能保持茄子的鮮嫩燒物確實做得唔錯 難怪人頭湧湧 座無虛席三五知己 邊食邊吹水 確實係一個唔錯嘅選擇重點係 食完個身都唔會有油煙味

嘆住冷氣 有人燒埋畀你 真係正到冇朋友

晚飯時間 已經坐無虛席