2023-06-24
其實原本係想食Mangia!,好老定咁覺得平日夜晚應該唔洗book,點知全店滿座🥹,唯有周圍行下是但入間。附近真係超多野食,今次一嚐呢間日式居酒屋 主要都係見到menu有我心心念念嘅和牛三文治。咁岩Tuesday Night仲有SANDO special offer!第二件半價!餐廳裝潢幾有日式風情,向街嘅高枱位幾岩自己一個黎chill chill,盤盤碟碟意外地fancy,竟然仲無切餅費⠀▪️Wagyu Sando $298一份兩大件厚切和牛三文治!一拎起就feel到超多汁。炸皮唔厚,肉質軟腍無筋,多士keep到香脆,加埋沙律醬同豬扒醬微酸唔膩。可惜真係無乜肉味同油香,無想像中咁驚艶▪️Tsukune (chicken meatball) $48雞肉軟腍多汁,不失肉味焦香,蘸埋蛋汁更滑溜。▪️Corn Tempera $148比想像中大粒好多!粟米香甜爽脆,外層都幾脆。配埋微辣嘅Yuzu kosho、鹹香嘅cotija cheese、酸尾尾嘅sour cream,又幾重口味幾好食~▪️Tuna Tataki $188吞拿魚肉質軟腍,醬汁微酸開胃,不過魚味唔算好重~▪️Soft Shell C
⠀
▪️Wagyu Sando $298
雞肉軟腍多汁,不失肉味焦香,蘸埋蛋汁更滑溜。
▪️Corn Tempera $148
▪️Tuna Tataki $188
吞拿魚肉質軟腍,醬汁微酸開胃,不過魚味唔算好重~
▪️Soft Shell Crab Sushi Roll $158
軟殼蟹香脆唔油膩,飯粒唔會太濕太黏,唯獨本身調味唔算好重,要蘸埋微辣嘅yuzu kosho mayo先好食~
▪️Pork belly $38
豬腩好軟嫩,一咬油香滿溢!
🍾 FANTINEL PROSECCO EXTRA DRY DOC $385/bottle
整體中規中矩,wagyu sando令人少失望,corn tempura同pork belly較為有驚喜,價錢就一貫中上環價~