餐廳: 大家樂
資訊:

2017-11-23 229 瀏覽
去咗沙田報名學揸車,行咗去第一城睇吓有咩食,冇咩特別選擇之下,食咗個大家樂。你間第一城嘅分店都幾大,有兩個大嘅舖位,中午時間可能係接近兩點鐘嘅關係又唔係話好多人。帶咗個最出名嘅厚切豬扒飯,老公就點左新鴛鴦飯,兩個夾埋都係$80左右大家樂係我心目中最出名嘅都係呢個豬扒飯,賣相就一般啦,上面嘅醬汁好化學,都係唔知乜嘢溝出嚟,上面仲有番茄,菠蘿,講返個主角啦,豬扒就真係幾大塊,同個飯盒差不多大,厚切就一般啦,值得一讚嘅係咁大塊豬扒都係得一細舊的骨頭,另外飯係炒飯底嚟嘅,對於女仔來講其實都好鬼飽,我都食唔晒。老公食嗰個鴛鴦飯係而家新出嘅,一半係好似豬扒飯,另外一半係葡汁雞皇飯,老公就覺得豬扒飯比較好食啲,因為個調味比較濃,其實個size係我嘅正常豬扒飯二份一左右啦,旁邊嘅葡汁雞皇飯,雞肉就比較少,葡汁都係一般啦,咁對男仔來講個份量都係足夠的。我哋兩個都係要左杯熱咖啡,就唔需要額外加錢。

另外飯係炒飯底嚟嘅,對於女仔來講其實都好鬼飽,我都食唔晒。

我哋兩個都係要左杯熱咖啡,就唔需要額外加錢。