2022-07-14
Junijib DessertStrawberry Yoghurt macaronGreengrape Yoghurt macaronDark Chocolate macaron價錢💲: $100好味程度😋: 3.4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: /性價比🥢: 3.4/5回頭率😚: 3/5-係尖沙咀加拿芬道唔知大家有冇察覺開左呢間韓系cafe,主打食雪冰、小食同埋macaron。門口仲有個小小玄關打卡位,掛住韓國的大家未飛前可以來下呀🥳-✅Strawberry Yoghurt. macaron超厚超多cream,外皮脆,食到就主要係糖味🙈 做到有條裙邊,係做得幾好的macaron。士多啤梨的cream已經帶小小🍓味,主角係中間的士多啤梨醬😁 酸酸maymay,無甜到甩🦷的感覺。-✅Greengrape Yoghurt. 厚厚的butter cream有啲膩,但中間的白提子jam酸酸地,無奶的感覺好開心😗 同埋呢隻青提子味唔會好假,就好似Qoo的青提汁個d味😌-🆗Dark Chocolate. 呢個因為無jam的夾心餡,搞到真係比較漏😳 黑朱古力味濃就濃,但有d甜。食到兩啖都搞唔掂🤫-
Strawberry Yoghurt macaron
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: /
性價比🥢: 3.4/5
回頭率😚: 3/5
總結就係叫d有yoghurt既會冇咁甜膩,同埋好食d😋 其實整體都唔太差,不過唔會點回頭除非我個日要吸入大量糖分😂 下次想食雪冰多啲!
同區美食🍧: #piggyfoodiein尖沙咀