2020-10-12 586 瀏覽
荔枝角D2 Place 二期嘅"荔園" 餐廳晏晝。無影到門口正面照,但係內裡係好有心思的裝修,想呈現到好似係樂園度。卡位、四人枱座位都特登扮返啲遊戲座位咁。好明顯係親子餐廳嚟打卡啦!仲有夾公仔機、掉銀仔,可以即場玩。一路食都有啲附近放飯嘅朋友離場順利掟下銀仔。坐近麵檔嗰邊,扮到似舊式麵檔、排檔咁,好欣賞啲木餐枱椅。講返正題,餐廳係中式點心+ 茶記+ 麵檔。頹食叫咗食個午巿套餐,都有好幾款揀,點咗口水雞白飯。因為唔知份量所以唔敢再散叫其他嘢食。配咗個紫菜蛋花湯,稀稠度適中,飲得出係滾湯但係足料唔係得水,覺得偏甜,有蔥花。如果有朋友好憎嘅,記得問清楚走蔥花。口水雞,例牌份量都夠大份啊,望落唔係紅色辣椒油浸浸。嗜辣嘅朋友絕對唔啱食呢味,因為實際上係唔辣,主要靠肉碎嘅麻味吊住,但又唔夠香口。,啱好係雞胸腔位置,整隻雞已經充滿油份,走完皮都仲係油冧冧,雞肉入口唔鞋口,咬落都嫩滑。至於碗飯係一般一大碗,如果細食女仔,記得係少飯/ 半飯。雖然侍應哥哥姐姐可能會唔記得。加分位係杯蕎麥茶,淡淡地、可以去油膩感。

坐近麵檔嗰邊,扮到似舊式麵檔、排檔咁,好欣賞啲木餐枱椅。

加分位係杯蕎麥茶,淡淡地、可以去油膩感。
2020-10-10