🥚今次一次過食兩款蛋餅🥰🤩黃埔台北正宗隱世木系外賣店🇹🇼必食爆料芝士黑松露/肉鬆蛋餅🫶🏻😽.今次係嚟自台北人嘅老闆親自下廚🫶🏻鋪面以木系為主配以槐木牌列有每道菜式名稱🤍另外有木凳設置喺店外🤍呢到簡樸優哉游哉嘅感覺好有去咗台北嘅感覺🫶🏻仲有五月天嘅背景音樂呢~😽其實最抵讚係佢嘅包裝真係好用心好靚🥺🤍今次嚟揀咗兩款蛋餅飲品同便當試下啦🤍.1️⃣原味蛋餅+芝士+肉鬆 (💰$22+8+8)❣️睇咗佢整好療癒😽因為佢落咗四大匙肉鬆🥺呢款好估錯應該係義美蛋餅皮😜除咗兩面皮都有水牛芝士煎到微焦外🫶🏻啱啱拎上嚟嘅半溶芝士做到微拉絲🤍❣️食落去會比較勁多芝士包住肉鬆🤤餡料勁多正👍🏻🥺不過肉鬆比例上再多啲個味出啲會更喜歡🥰芝士食到後面有少少膩🥺畢竟蛋美偏愛肉鬆😜呢隻蛋餅冇落醬都幾夠味🥺🥰2️⃣原味蛋餅+芝士+黑松露 (💰$22+8+20)❣️蛋美本身好鍾意黑松露🥰今次完全係罕見之選🥹食炸物嘅話會落少少黑松露醬~蛋餅真係第一次試🫶🏻本身想配九層塔😹😹不過老闆今次好親切提點我兩隻重味未必夾🙈所以最後都係揀芝士+黑松露🫶🏻呢個整完新鮮滾熱辣個陣黑松露味超級香🥺微微地拉絲偏意大利風嘅感覺~🤍其實我覺得呢個放涼左好過熱食😜加埋醬
🥚今次一次過食兩款蛋餅🥰🤩
黃埔台北正宗隱世木系外賣店🇹🇼
必食爆料芝士黑松露/肉鬆蛋餅🫶🏻😽
1️⃣原味蛋餅+芝士+肉鬆 (💰$22+8+8)❣️

2️⃣原味蛋餅+芝士+黑松露 (💰$22+8+20)❣️
蛋美本身好鍾意黑松露🥰今次完全係罕見之選🥹食炸物嘅話會落少少黑松露醬~蛋餅真係第一次試🫶🏻本身想配九層塔😹😹不過老闆今次好親切提點我兩隻重味未必夾🙈所以最後都係揀芝士+黑松露🫶🏻呢個整完新鮮滾熱辣個陣黑松露味超級香🥺微微地拉絲偏意大利風嘅感覺~🤍其實我覺得呢個放涼左好過熱食😜加埋醬油膏芝士味相對冇咁重但黑松露嘅香就好突出😽但公平啲講$50其實係偏貴所以睇大家鍾唔鍾意黑松露啦~

3️⃣炸魚排便當 (💰$65)
呢個台灣鐵路便當其實係平民級享受因為佢配菜多款又足🤤有木耳粉絲椰菜蘿蔔絲滷水蛋菜埔5款配菜好豐富啊🫶🏻成個便當最有特色嘅一定係自製麻辣菜脯🥰齋餸珍珠米微微地辣幾開胃好食😽飯上面佢淋上少少滷肉汁👍🏻不過如果有多少少滷肉就更加正😜總體嚟講營養豐富用料又足係最大賣點😽

4️⃣+冬瓜鮮奶 (💰$15)
大家如果想少啲糖嘅話相對嚟講鮮奶嘅比例就會更加多~冬瓜茶嘅香味好出🥰不過蛋美都係鍾意更加少糖偏清新嘅味道多啲🙈

5️⃣蜂蜜檸檬蘆薈 (💰$28)
呢個飲落好清新‼️😻唔會太甜又潤喉酸酸甜甜咁🤍當你食蛋餅鹹鹹地嘅時候飲返兩啖其實幾爽🤩👍🏻
呢間店位於黃埔站食街附近好方便🫶🏻而且蛋餅係即叫即整🥰新鮮熱辣辣保證啊😽🤍除咗餐牌上嘅菜式我亦都有買台灣製嘅零食同自家製菜脯🥰其實今次最期待嘅係地瓜球因為全香港真係可能得呢度有🥺可惜今次冇晒🥹蛋美應該會下次嚟多次食翻😹😹😹
📍台北人 (紅磡)
紅磡民泰街36號黃埔新邨安華樓地下K1B號舖
🤍[8/10]
#蛋美在紅磡 #蛋美在黃埔 #香港美食 #紅磡美食 #hkfoodie #黃埔美食 #台灣菜 #蛋餅 #香港蛋餅 #菜脯 #魚排 #木耳 #粉絲 #hongkongfood #美食地圖#黃店系列 #香港黃店 #852food #hkfoodig #美食推介 #甜不辣 #台北 #蛋餅 #手抓餅 #便當 #肉鬆蛋餅 #起司蛋餅 #便當#台北蛋餅 #冬瓜鮮奶 #滷肉飯 #internationalfoodiesunite