2023-10-25
Black bear 距離太古地鐵站只係1分鐘嘅時間,位置超級方便!店舖裝修好有特色,以黑白啡作為基調,再配襯唔同嘅綠色植物,感覺好舒服!酷愛鰻魚飯嘅老公睇到menu已經心心眼,呢個定食配以合桃魚仔作前菜,灑上少少芝麻帶出香氣。麵豉湯唔似坊間整到好鹹,幾好飲。另一個main dish係全素食嘅黑松露醬本菇螺絲粉,一放低已經比枱上嘅螺絲粉香氣吸引住。螺絲粉上面加咗芝士碎,黑松露嘅份量一啲都唔少,本菇吸收晒黑松露醬,令口感好Juicy!螺絲粉軟硬適中,吸收咗醬汁都唔會覺得好淋,煮得啱啱好。平時夜晚比較少飲咖啡,但見到佢signature 嘅黑熊特飲好似幾得意,所以我都嗌咗嚟試下!佢哋用特製形狀嘅冰放在齋啡內,再卷上一圈咖啡雪糕,增加左一絲甜味同埋口感。香桃乳酸梳打士多啤梨乳酪餡蜜有乳酪雪糕配上新鮮士多啤梨、jumbo藍莓、紅豆🫘、寒天、糯米丸子等等,材料同口感豐富!黑熊芭菲入邊有脆片同埋橙味蛋糕,中和咖啡雪糕&咖啡凍糕的甜味!食完甜品真係好滿足!我同老公都覺得好值得再嚟,服務好好,位置又方便!
螺絲粉軟硬適中,吸收咗醬汁都唔會覺得好淋,煮得啱啱好。
香桃乳酸梳打