餐廳: 稻香.茶居 (新都城中心二期)
資訊:

2021-05-19 748 瀏覽
當日係平日我們一行四人經過稻香,見到火鍋八點後有半價優惠,由於我們想吃打邊爐,而當時已經7:45 ,於是排隊攞飛等位,職員於八時正開始安排入座。之後我們發現可以優惠價$1,每人叫一隻乳鴿,於是就每人叫咗一隻,乳鴿上枱後,賣相相當不錯,有肉汁,都幾抵食由於每人食咗一隻乳鴿,所以都已經飽咗三分一,所以我哋叫火鍋食材比較少,首先想叫胡椒豬肚湯底,但最後職員說已售罄,所以最後叫魚湯底,湯底不算太濃,但味道幾清甜, 魚有事先煎過,亦有好多枝竹。火鍋配料叫左肥牛、響鈴、水餃雲吞、廣島蠔、金菇、海蝦、墨魚滑,綜合丸,食材都算新鮮,味道不錯。

乳鴿

由於每人食咗一隻乳鴿,所以都已經飽咗三分一,

水餃併雲吞
15 分鐘 (堂食)
乳鴿
水餃併雲吞