2017-01-24 1282 瀏覽
今日行完大東山,腳仔軟住揾食!🚶🏽‍♀️🚶🏽🚶🏽‍♀️🚶🏽🚶🏼‍♀️🚶🏻‍♀️完全係一枱饑民嚟到暌記,只用左一個鐘喪叫喪食🐷,非常盡情。好彩係平日,唔需要多等位,如果周末呢度就有排等!暌記絕對食得盡情過九龍城果兩間老店,食物質素亦唔會比佢地差,喜歡打冷的朋友要試一試!只求實際不重裝潢的掛牆餐牌,全部都幾廿蚊貨仔,抵食!呢度好街坊好地道,位置其實係垃圾房隔離(雖然係咁但係店內冇臭味,而且清潔),高貴嘅人就唔好去!呢度廚房同上菜都好快,啲阿姐又好好,我哋跌咗筷子,又或者要多兩支匙,阿姐好爽幫我地攞,而且仲已經用滾水沖過了!儲膽固醇最佳食物🐙🐙,一次半次唔緊要啦!大大碟!可惜鵝腸多過墨魚片吖!Oh!Baby,d汁汁太鹹了!嘩😮!你睇你睇!鵝片幾油潤!又唔會一層肥皮喺度,我唔多like鵝嘅都食咗舊,絕對冇酥味!下面墊住油豆腐,我就食得最多啦😬!一樣係呢啲滷水汁太鹹!呢碟四寶分別有芋頭、墨魚、糯米,另外一款係咩就唔記得,但係我為留肚,只係食咗我最喜歡嘅墨魚,好味道!多墨魚🐙🐙!但留意多人先好叫呢碟,真係少吃多滋味;多吃好肥膩!好滯吓!炸大腸,望個樣都知好味啦,炸得透,好脆口,一啲都冇難聞嘅味道。炸蠔餅,

只求實際不重裝潢的掛牆餐牌,全部都幾廿蚊貨仔,抵食
墨魚併鵝腸
鵝片
四寶拼盤

炸蠔餅,真係離晒大譜!d蠔多到唔合理
,佢仲要唔會一啖油咁喎!一啲都唔油膩!最重要係$55咋🙀!!但係小心個魚露,又係勁咸
,唔好中伏,寧願唔好點,就咁食,都好夠味!
炸大腸、蠔餅
叫咗醬肉,就配一個白粥。撈埋嚟食個原理都係一碟勁鹹嘅嘢配白粥就好容易入口!我覺得呢碟野最啱老人家食,因為入面有菜埔呀、豆腐干呀、花生呀…即刻令我聯想到40年後嘅自己👵🏾!
如果有叫啤酒🍺,食下都無妨!否則就唔食都唔可惜
醬肉
鵝翼併鵝掌,好入味
,就咁食都可以食好幾舊,停唔到口,其實如果買返屋企食,睇電視📺、飲啤酒🍻,正到無朋友

蝦棗,其實即係蝦丸🍤,同去飲宴食嗰隻蟹鉗差唔多口感差唔多味道,但係就好大粒🔴,仲要熱辣辣🔴!食時小心辣親個咀
鵝翼併鵝掌、蝦棗
今日冇烏頭🐳就叫咗細條大眼雞🐟,我唔鍾意食魚,唔覺得特別好食,好似冇乜味,但啲肉係好實淨!喜歡食魚嘅朋友就真係不停咁夾
!可能好食掛!個豆醬,真係真係唔好亂點,超級超級咸
大眼雞
苦瓜排骨湯,啲苦瓜大嚿大嚿咁,一啲都唔小家,但多人食就分唔勻啦!見到啲排骨好多都係軟骨位置,其實可以食晒落肚😏😏!
鹹肉炒韭菜花,嗰啲鹹肉真係頂呱呱
,一啲都唔油膩,而且佢係煎到兩面金黃色、好香口、好乾身先再同韭菜花一齊炒,好好味,呢個看似普通但絕對要食
咸肉炒韭菜花、苦瓜排骨湯
我之前一路都話鹹
,但公平D講,佢啲餸係唔咸嘅,只係所有汁所有醬都勁咸,無必要就唔好點!

俾心機望吓張單,除咗個魚之外,根本樣樣都係平到笑
,唔使出糧都可以去食大餐
!6個饑民都係$1000
2017-01-09
5 分鐘 (堂食)
墨魚併鵝腸
鵝片
炸大腸、蠔餅
鵝翼併鵝掌、蝦棗
咸肉炒韭菜花、苦瓜排骨湯
  • 咩肉炒韭菜花、苦瓜排骨湯
  • 鵝翼、蝦棗
  • 大眼雞