記得一年前係大型披薩連鎖店食過又貴又唔好食之後,一直都無再試過其他既芝士火鍋。今次有朋友見到新假期介紹依間既芝士火鍋同雞煲,就決定再試。由於前一晚訂左位,基本上唔洗等就入得 打開Menu,見到可以自選湯底配料,幾乎全部都是平民價,而且湯底有好多款e.g.芝士、龍蝦、麻辣、蕃茄,又可以一次過滿足兩個願望 。我揀左芝士龍蝦湯配三文魚火鍋,另外兩個朋友分別揀左雙重芝士配肥牛火鍋&雙重芝士雞煲。最後可以揀飯、出前一丁、手打烏冬、拉麵,由於芝士配出前一丁太邪惡既關係,我揀左手打烏冬。等左10-15分鐘後,我期待的芝士火鍋出現了。一睇個貌相已經好吸引,好多芝士!芝士會慢慢溶落龍蝦湯到,當初會擔心夠唔夠芝士味,不過食既時候芝士掛哂落啲餸到,會食到濃濃既芝士味。個火鍋一人分量女仔食岩岩好,可以唔洗追加,雖然配料比較少,得菜、冬菇、日本魚蛋、豆腐、粟米等,但因為芝士始終有啲膩,食食下就會覺得飽,當然如果想食平時打邊爐打開既配料就另計啦。另一位男仔朋友嗌既雙重芝士雞煲,雖然芝士味好出,但啲雞無咩味,主要靠個湯底。一開始他都覺得之後會追加,驚唔飽,但食食下落埋個出前一丁後就飽左。所以如果要追加,可以食食下
今次有朋友見到新假期介紹依間既芝士火鍋雞煲,就決定再試。
由於前一晚訂左位,基本上唔洗等就入得

等左10-15分鐘後,我期待的芝士火鍋出現了。
一睇個貌相已經好吸引,好多芝士!

另一位男仔朋友嗌既雙重芝士雞煲,雖然芝士味好出,但啲雞無咩味,主要靠個湯底。一開始他都覺得之後會追加,驚唔飽,但食食下落埋個出前一丁後就飽左。所以如果要追加,可以食食下再決定,咁就唔怕浪費同慳左$!!!

最後每人不用一百蚊就食到個好好味既芝士火鍋覺得好抵,雖然配料無大型連鎖店咁西式,環境亦都普通,但平民價黎講,已經超值了
題外話/補充資料: 位置不太方面,鑽石山地鐵站行過去大概10-15分鐘
2015-12-30
3 分鐘 (堂食)