2011-12-20
16/12, 襯百厭仔今日幼兒學校放假, 廿四孝阿爸阿媽就專誠放假陪阿仔衝出新界去食嘢兼睇燈飾係團購甜品自助餐, 15:00至16:30, 任食十多款甜品. 6歲以下免費. 原價$188.00, 團購價$88.00一位.我哋準時去到, 可能係平日啦, 只得兩三枱客.牛乳芝士蛋糕--試咗焗芝士蛋糕, 朱古力同咖啡. 焗芝士蛋糕好濃芝士味, 朱古力都唔錯, 咖啡就比較苦. 牛乳奶凍--得芒果同綠茶味, 試咗芒果味, 夠滑, OK嘅, 玉子霜淇淋寒天--一個朱古力杏仁, 一個芒果. 將軟雪糕同底下嘅玉子攪勻嚟食, 好味! 牛乳玉子--熱嘅有層酥皮, 好香牛油味, 玉子超滑溜, 我哋ORDER咗三次. 凍嘅面層焦糖頗甜, 都係熱嘅正啲.牛乳慕思--試咗朱古力味, 好濃朱古力味, 又夠滑, 正! 寒天冰淇淋甜點--黑芝麻雪糕好香, 一條條嘅寒天好爽滑, 幾飽肚. 北海道Hanito--一片厚多士加香蕉片加忌廉再加球雪糕, 賣相唔錯. 但FIRST ORDER嘅厚多幾硬一啲都唔脆, SECOND ORDER老公唔信邪再試, 今次好好多, 好味!食到16:07, 職員已問LAST ORDER,
題外話/補充資料:
呢個自助餐真係好抵食, 出面食開嘅甜品都要廿幾蚊一個, 而家$88.00就可試齊咁多款, 仲要食到捧住個肚走添.
職員都好親切, 百厭仔食嘢論論盡盡倒瀉嘢, 職員即時遞上紙巾同幾包濕紙巾, 真係唔該晒!