2017-04-20
弘大至熱選 $288혼대 인기메뉴 모듬 / Hot Picks @ Hongdae·🍎間唔中都有幫襯Kim's Spoon,發覺Kim's Spoon 間唔中都會搞搞新花招,今次Kim's Spoon 就推出咗個弘大至熱選 $288,而右面個公仔圖案似唔似Ryan 呀?有玩開KakaoTalk 嘅朋友一定知我講緊咩❗️·等🍎由左至右介紹下先~🇺🇸美國肩胛翼板牛肉🐮,中上嘅忌廉辣炒年糕,中下嘅甜辣炸雞,右面嘅卡通造型嘅芝士牛肉漢堡配泡菜炒飯❗️旁邊仲有麵包🍞薯條🍟沙律🥗❗️·❣️🇺🇸美國肩胛翼板牛肉🐮:採取自助式燒烤,自行選取牛油嘅份量,自己決定牛肩肉嘅熟度,咩都係自己話事❗️🍎就無食到依個美國入口嘅肩胛翼板牛肉,但同行朋友就話:雖然係套餐,但依啲唔係平價牛肉,食落就知😏(拿,朋友講嫁,🍎唔負責🐒)❣️忌廉辣炒年糕🌶:一睇依碗野,🍎以為係甜品😍,但原來唔係😂!由上至下係忌廉▶️香辣炒年糕▶️卡邦尼炒年糕!忌廉炒年糕,🍎未食過,仲要係辣嘅⋯頭住頭皮試下,第一匙「畢」落去全部都係忌廉🤔所以就大家「畢」深少少,因為啲年糕係晒底!口感creamy就真係唔駛講,雖然話係辣年糕,但可能已經同忌廉同卡邦尼醬汁mix
等🍎由左至右介紹下先~
❣️忌廉辣炒年糕🌶:一睇依碗野,🍎以為係甜品😍,但原來唔係😂!由上至下係忌廉▶️香辣炒年糕▶️卡邦尼炒年糕!忌廉炒年糕,🍎未食過,仲要係辣嘅⋯頭住頭皮試下,第一匙「畢」落去全部都係忌廉🤔所以就大家「畢」深少少,因為啲年糕係晒底!口感creamy就真係唔駛講,雖然話係辣年糕,但可能已經同忌廉同卡邦尼醬汁mix埋咗,🍎就覺得係反而有啲甜味❗️
❣️甜辣炸雞🐔:份量其實唔算多,但成個餐咁多野食,依個份量算係啱啱好!炸雞味道都係偏甜多啲,辣味就唔算太突出!
❣️芝士牛肉漢堡配泡菜炒飯🧀🐮:Ryan造型嘅芝士,唔多唔少都吸引到小朋友嘅興趣~配上下面大大塊嘅牛肉漢堡,小朋友食一定夠晒飽!最下層嘅泡菜炒飯,🍎就覺得辣味都唔係話好勁,可以一試!但,結果真係食完都唔夠飽的話,仲有旁邊嘅沙律,麵包🍞同薯條🍟❗️
📣 蘋果🍎係上個月就率先試咗忌廉 x 鹹點(忌廉辣炒年糕),好唔好食/鍾唔鍾意就好睇個人口味!先個幾日睇到有報導另有餐廳引入忌廉 x 烏冬,睇黎又有一番熱潮啦!🔥