2013-06-05 1374 瀏覽
朋友上星期食過!推介依間餐廳!所以都對依間餐廳幾大期望!可惜每次有期望都必定失望! 唉~Book左1830!上到去地方不大,一出升降機已經係餐檯,位同位之間都算ok寬闊!依個鐘數可能仲早啩!計埋我地都係3檯客!但係一坐低…omg…好少野食點,得幾張紙,選擇不多,而且野食只係包一罐汽水或綠茶,無Order紙就咁叫!首先到左既係生蠔海鮮拼盤!見個生蠔樣好似幾得,當然立即食啦!點知好多沙殼,吐出黎時比服務員見到,佢好醒目比番2隻生蠔我,點知都係好多沙殼,第一反應勁吐!唉!!!而其餘既青口同蝦都唔鮮唔好味!!之後刺身到啦! 個樣好似ok喎,都有擺過下!整體第一round既刺身都可以!三文魚都幾好味幾肥美,蟹子魷魚,醋青魚同帶子都可以,其他都一般,甜蝦好細隻,八爪魚係未食過咁韌,點都咬唔開,比橡筋仲要韌!!壽司唔敢叫多,只係叫左海膽甜蝦同鰻魚,都係麻麻地,海膽好似紅豆咁大,好名貴喔…到熱食啦! 芝士焗餃子幾好味,好濃既蕃茄醬,不過芝士無咩味!雞翼同粟米都無咩味而且好乾,唔好味!炸蠔都可以既,不過唔會再叫,無咩特別!蘑菇魚餅同吉列元貝賣相ok,剛剛炸起好熱氣,幾好味,蘑菇魚餅只係蘑菇形狀既魚餅,配

到熱食啦!
芝士焗餃子幾好味,好濃既蕃茄醬,不過芝士無咩味!
雞翼同粟米都無咩味而且好乾,唔好味!
炸蠔都可以既,不過唔會再叫,無咩特別!
蘑菇魚餅同吉列元貝賣相ok,剛剛炸起好熱氣,幾好味,蘑菇魚餅只係蘑菇形狀既魚餅,配泰式醬幾惹味!

茄子天婦羅同蕃薯天婦羅勁油得黎味道麻麻,天婦羅汁又唔好味!

蝦天婦羅係無味,天婦羅汁都係唔好味,怪怪

休息一輪再叫刺身吧,第二round刺身已經唔鮮唔肥美,特別是三文魚同帶子,甜蝦繼續都係好細隻!
我朋友已經唔敢再食刺身了,咁我只係一個人叫吧,只係甜蝦10隻啦!點知黎到得8隻! 又一間做放題唔比足數量食物比人! 少2隻算啦!新鮮度都係一般!

一開始叫既炒什菜終於到了,亦是唯一的菜,麻麻地

但我係一個蝦狂人,所以我繼續叫甜蝦,我寫20隻睇下佢地係咪又比少,
點知都係比少,黎左14隻,而且全程服務員及2個廚師都出埋黎望住我,態度唔友善
!又一間係表面做放題餐廳!好失望!此際我朋友已急急腳去洗手間啦!唔講咩事都知啦! 而我去洗手間係再後d時間!

所以請我都唔會再去依間餐廳,收得每人$251但食物質數咁差,部分職員態度唔好!食到一肚氣!!!

唯一好同意外,此外男女洗手間各一間,好少可有埋潤手霜!
2013-06-04
  • 蘑菇魚餅,芝士焗餃子