2018-04-10
位置係天水圍悅品天秀酒店既一間新餐廳,就係輕鐵天秀站隔離(行過去兩分鐘都唔洗,好易搵)。酒店比人一種好casual 既感覺,樓底好高,唔少裝飾都係大自然為主題(因為酒店英文名為Hotel COZi Wetland)。The Platter餐廳裝橫同氣氛會令你想坐低一試。侍應好nice好friendly,唔會好似其他酒店餐廳咁拘謹,侍應就帶左去我至想坐既卡位,好舒服!見到個menu即刻決定食餐個海鮮野菌鮮墨魚汁意大利飯,聽落去最吸引,決定試試佢!餐廳經理亦有推介左唔少既菜式,但我都係揀左我最鐘意既意大利飯。Set dinner連埋一個餐湯同甜品,甜品望落去好精致,睇得出廚師好有心思。我個墨魚汁意大利飯出爐喇!本身墨魚汁煮出黎既菜都會係黑色,而餐廳用既器皿同伴菜令到呢道菜非常精致同吸引。最令我非常意外既係,飯既硬度同墨魚汁既鮮味係同我係西班牙食過既墨魚飯係一模一樣,好正宗!一般既餐廳係會煮到好軟黎就番香港人既味道,呢道菜對我黎講可以稱得上香港最正宗既墨魚汁意大利飯!食左十分鐘左右,大廚走到我旁邊問我的意見,我當然讚嘆不絕,大廚話佢一直堅持利用最正宗既煮法黎造出最正宗既菜式!如果其他餐廳係咁
我個墨魚汁意大利飯出爐喇!本身墨魚汁煮出黎既菜都會係黑色,而餐廳用既器皿同伴菜令到呢道菜非常精致同吸引。最令我非常意外既係,飯既硬度同墨魚汁既鮮味係同我係西班牙食過既墨魚飯係一模一樣,好正宗!一般既餐廳係會煮到好軟黎就番香港人既味道,呢道菜對我黎講可以稱得上香港最正宗既墨魚汁意大利飯!食左十分鐘左右,大廚走到我旁邊問我的意見,我當然讚嘆不絕,大廚話佢一直堅持利用最正宗既煮法黎造出最正宗既菜式!如果其他餐廳係咁樣就好喇!我一定會極力推介呢間新餐廳,不論係食物質素還是堅持既態度,都好值得我去欣賞!