2014-08-06 1547 瀏覽
同事介紹話正,咁就去試下啦。去到坐低就圈要咩啦,我就圈咗要4個餸,豬大腸+豬頸肉+鹵水蛋+牛腩 米線,個底要牛腩汁,再加多個豆漿。碗野d料真係好少,d米線少到一個點,所有配料得好少,得一兩舊到,最多就係豬大腸,有4舊。個湯係牛腩汁,好重牛腩味,好好味,但食完真係好口渴,d米線又少,又唔係好好味,仲要有d雜麵係到。d牛腩好硬好碎,得兩舊,又畀d無肉嘅黎喎。鹵水蛋好入味,好好味,完全變咗深黑色!豬大腸好好味,好軟身,好入味,中間嘅脂肪亦都保留係到,所以大讚!豬頸肉都唔錯,鹵得幾入味,最衰係太細舊!仲有飲野一定要揀豆漿,好重豆味,味道適中唔會太甜!不過最後兩個人要$130,對比其他車仔麵,真係太唔抵。未必會再食。

同事介紹話正,咁就去試下啦。

未必會再食。
  • 豬大腸