一踏入這家餐廳,就已經聞到陣陣誘人嘅香氣啦!我哋一行人開始左一場味蕾嘅探險之旅。率先登場嘅「橙香烤雞配青檸」,多汁嘅雞肉配上鮮明嘅橙香同青檸,味道清新得嚟唔使怕膩,講真係一個好開胃嘅選擇!緊接而來嘅「豉油皇炒麵」經典得來帶點新意,麵條爽滑之餘,豉油嘅香味好夠韻味,仲略帶點小炸香,咬落去夠晒彈牙。話唔多,直頭岩到我腦海裏對「家鄉味」嘅回憶,正!再嚟就係甜品時間,「焦糖熔岩蛋糕」的確做到「熔岩」二字,切開嗰刻溶溶嘅焦糖就咁流出黎,啖啖朱古力同焦糖係真係可以令人心都融晒。口感滑中帶脆,甜得嚟又不過分,食得出烘焙嘅功夫。最後喝嘅「雞尾酒」,雖然無乜特別啲飲料名嚟吸引,但勁夠味、層次分明,如果飲酒當茶嘅,就岩晒您。整體嚟講,今次食評嘅體驗可以用「有驚喜」兩個字嚟形容,食物表現同環境氣氛都幾得。有機會同幾個好朋友再嚟chill下,feel下啱哂!🍽️🌟😊