2009-11-05
一行十一人, 冬風起, 鴻福好似好有風味, 而且真係未試過炭爐火煱, 所以決定一試.我們一去到就唔係好自在, 因為地方真係幾唔衛生, 坐得迫, 週圍都好黑炆炆, 好污糟, 服務態度係惡劣架, 叫五次先應你一次, 落單要急口令, 否則佢又走咗去, 又要叫幾次先返嚟!! 上菜好慢, 但係海鮮就幾快!!我地試咗幾種海鮮, 肥蜆(好味), 鮑魚(新鮮肉爽), 鱔(超好味), 我地沒有燒蠔, 因為怕唔乾淨, 同埋見到隔離兩枱d蠔燒到爆開, 嚇到同枱的女仔走晒位, 好恐佈呀!! 其實海鮮都算新鮮, 炭爐火煱亦見風味, 唔知係唔係心理作用, 炭爐火煱ge食物係好味d架, 墨魚丸有墨魚味, 芝士腸有芝士味, 不過呢, 一路打一路覺得好辛苦, 可能因為個炭爐在枱上太近喇, 而且當枱枱都係咁ge時候, 我有種"在廟宇內打邊爐"的感覺!! 又覺得自己正在燒炭自殺!! 不得不提, 明明返到屋企已經由頭洗到落腳, 但我第二日起身ge時候, 仍然覺得好大陣炭味!! 總括來話, 可以一試, 但建議最多三五人一圍好喇!!
總括來話, 可以一試, 但建議最多三五人一圍好喇!!