2016-07-25 460 瀏覽
係沙田想食日式放題真係無咩選擇, 又口痕,又吾想去咁遠, 於是膽粗粗來左呢間三橋, 放題當然2小時任點任飲任食啦。放題最想食就係刺身啦, 先吾講質數, 不過賣相真係好馬馬地, 就係幾片放左係度, 無冰鎮好失色。新鮮度三文魚, 甜蝦都尚算ok。小柱貝都正常, 不過份量極小, 有點少家。刀馬背, 爽口吾錯‧ 八爪魚和墨魚鬚又厚又無味, 好似食緊刷子膠, 平目魚霉霉地又膠膠地。每份量都勁細牒。壽司: 試左火炙三文魚和熳魚, 應該是全晚最好食。炸物: 試左吉列炸蝦, 吉列炸帶子, 吉列炸蠔 , 吉列炸蟹鉗, 炸粉略厚。吉列 炸蟹鉗完全食不出味道來。吉列炸蠔較出色, 入面有幾粒蠔仔炸得吾太乾。天婦羅: 試左蝦, 炸蟹柳, 味道正常。串燒: 雞軟骨和雞翼正常, 雞腎又乾又硬又無味, 雞肉串燒過火, 黑黑地。碳燒海蝦d肉霉霉地, 我地叫多幾次就話限定, 吾俾我地點, 是放題嗎?一品料理: 禾風牛肉燒, 勁勁鹹, 黑椒牛柳粒, 好硬, 金茹肥牛札卷, 又係勁鹹勁硬。老人家千奇吾好點。牛肉烏東火鍋: 得4片牛肉, 有大量黃牙白菜墊底, 妹仔大過主人婆嗎? 咁多菜點食??講到最失望就是上刺身速度勁勁勁慢,
壽司: 試左火炙三文魚和熳魚, 應該是全晚最好食。
天婦羅: 試左蝦, 炸蟹柳, 味道正常。
講到最失望就是上刺身速度勁勁勁慢, 第1牒係最快出, 第2牒要追waiter,跟住佢話, 司傅是新來要等等, 等左陣先出。第3牒又追, 個waiter刺身是新鮮要慢d, 咩道理? 等左陣出埋第3牒。 跟住得番半個鐘前又話last order, 跟手入多張刺身單, 同埋我地話仲有刺身都未出……佢話佢會跟, 後尾waiter覆仲有d刺身單。跟住出埋第4牒俾我地, 就吹我地埋單啦。我話仲有刺身未出, 你地出得咁慢, 又溜單。 跟住waiter 回應, 你要吹我地架。 我話我地追左你地2個waiter, 追一次先出一次咁樣是咩服務?? 要客人追先識跟下張單?????我地很不滿, 2小時放題, 先食到4牒丁c 刺身, 半個鍾先出一牒刺身hea 我地, 仲要每一次要追先出?????
跟住有男士, 可能係經理過來‧我地話出刺身速度好慢, 是放題嗎? 是放題子了刺身, 佢話我地仲有幾他食物不停供應, 想點即是叫我地吾好叫刺身? 我話我地入左6張刺身單, 但係點解出得4張, ?? 溜哂單? 佢話吾算係溜單, 如果收到兩張刺身單, 其中一張單就當重覆。 我真係未試過咁樣既所謂既放題,通常入幾多單就出幾多單, 吾會會話重覆就自動cut 左, 吾同客人講。 你出得快就話姐, 又要出得咁慢, 又當我重覆單真係食到一肚氣, 死得不明不白。咁樣做生意法, 真係係沙田想食日式放題真係無咩選擇, 又口痕,又吾想去咁遠, 於是膽粗粗來左呢間三橋, 放題當然2小時任點任飲任食啦。
放題最想食就係刺身啦, 先吾講質數, 不過賣相真係好馬馬地, 就係幾片放左係度, 無冰鎮好失色。新鮮度三文魚, 甜蝦都尚算ok。小柱貝都正常, 不過份量極小, 有點少家。刀馬背, 爽口吾錯‧ 八爪魚和墨魚鬚又厚又無味, 好似食緊刷子膠‧平目魚霉霉地又膠膠地。
壽司: 試左火炙三文魚和熳魚, 應該是全晚最好食。
炸物: 試左吉列炸蝦, 吉列炸帶子, 吉列炸蠔 , 吉列炸蟹鉗, 炸粉略厚。吉列 炸蟹鉗完全食不出味道來。吉列炸蠔較出色, 入面有幾粒蠔仔吾太乾。
天婦羅: 試左蝦, 炸蟹柳, 味道正常。
一品料理: 禾風牛肉燒, 勁勁鹹, 黑椒牛柳粒, 好硬, 金茹肥牛券, 又係勁鹹勁硬。老人家千奇吾好點。
講到最失望就是上刺身速度勁勁勁慢, 第1牒係最快出, 第2牒要追waiter,跟住佢話, 司傅是新來要等等, 等左陣先出。第3牒又追, 個waiter刺身是新鮮要慢d, 咩道理? 等左陣出埋第3牒。 跟住得番半個鐘前又話last order, 跟手入多張刺身單, 同埋我地話仲有刺身都未出……佢話佢會跟, 後尾waiter覆仲有d刺身單。跟住出埋第4牒俾我地, 就吹我地埋單啦。我話仲有刺身未出, 你地出得咁慢, 又溜單。 跟住waiter 回應, 你要吹我地架。 我話我地追左你地2個waiter, 追一次先出一次‧咁樣是咩服務, 要客人追先識跟下張單?????我地很不滿, 2小時放題, 先食到4牒丁c刺身, 半個鍾先出一牒刺身 我地, 仲要每一次要追先出?????
跟住有個門口男士, 可能係經理過來‧我地話出刺身速度好慢, 佢話我地仲有幾他食物不停供應, 想點即是叫我地吾好叫刺身? 我話我地入左6張刺身單, 但係點解出得4張, ?? 溜哂單? 佢話吾算係溜單, 如果收到兩張刺身單, 其中一張單就當重覆。 我真係未試過咁樣既所謂既放題, 你出得快就話姐, 又要出得咁慢真係食到一肚氣, 死得不明不白。咁樣做生意, 真係鬼祟。
2016-07-08
1 分鐘 (堂食)