2018-09-06
經常從內地回港 過境巴士大多響店前落車唔想食茶記轉轉口味所以試下呢間直係可一不可再 因為單純醫肚 所以冇影相進入餐廳後 比周圍裝飾吸引 圍住牆有一張張ig打卡相 亦有藝人光顧證據食物賣相不過不失 但味道有待改善蝦餅豬頸肉撈蒙 蝦餅好油 上枱時開始出油餐廳人均消費100起跳 但卻得到如此質素食物 想知老闆係咪對自己嘅食物過份自信但都怪不得人 所謂廚房就係客枱旁嘅‘水吧位‘原本沒有留意 因為裡面企住兩個姐姐誰知竟然係出菜人 並非帶有歧視 不過有留意起菜方式 覺得簡直比茶記更過份大概係事先將食物分成一份份 到入單時再拆袋翻熱 最令我覺得驚奇係飲品單機積著十多張單 原以為個人習慣 只睇唔掉當我嘅食物食完先黎飲品就知道原來係積左十幾張未做嘅單做單冇分先後次序 熱檸水 凍越南咖啡 一頭一尾完成但越南咖啡做成熱 要求改回 其實係額外比多杯冰 但職員又換杯又剩 侍應又唔留意有飲品完成 眼看冰要溶成水 靠姐姐提示侍應才知要上枱然後又再唔睇單 先走後到嘅單由於食物已經食完一段時間 味道需要靠飲品中和 但飲品遲遲未到 最後要出口要求另一位同事先上給我們 好讓我地盡快離開總括而言 人均消費上百元一位 但得到比
唔想食茶記轉轉口味所以試下呢間
單機積著十多張單 原以為個人習慣 只睇唔掉
當我嘅食物食完先黎飲品就知道原來係積左十幾張未做嘅單
做單冇分先後次序 熱檸水 凍越南咖啡 一頭一尾完成
然後又再唔睇單 先走後到嘅單
總括而言 人均消費上百元一位 但得到比茶記更惡劣嘅食物質素同服務
已經不望改善 只望同鋪位能盡快為食客帶來更好嘅餐廳
員工嘅服務更要好好教育