曾經摸過三次門釘,難得撞見開舖,我即刻去左排隊🏃🏻‍♂️。佢既選擇太多,一個人花多眼亂。就湯底已經有咖哩叻沙、秘傳叻沙、三重同四重香蝦叻沙。根據同店員傾計,🥘咖哩叻沙就偏重口味同帶辣;秘傳叻沙就係元祖風味;三重同四重香蝦叻沙就著重蝦鮮味🦐,四重比三重再多一種蝦。最後鐘意食辣既我就揀左店員推介俾我既重口味之選🤤。原隻軟殻蟹蜆肉無味精馬來香濃咖哩叻沙摻摻 $132就咁聽個名已經好吸引,一上枱急不及待放啖湯入口,非常熱辣辣♨️,果然好濃郁同好鮮味,仲有椰香既襯托,平時唔鐘意飲湯底既我都忍唔住一啖接一啖🥄。辣味大概似小辣咁,食到香辣既味道,又唔會搶過其他味。至於軟殻蟹🦀雖然凍左,但仲相當脆口又啖啖肉,內臟都清理得乾淨,都好好食。意想唔到係蜆肉原來先係濃味之選,辣炒過後非常香🌶️,令成碗麵多左個層次。另外,仲唔少得有豆卜、白魚旦、芽菜,非常足料。食完覺得好滿足,已經諗定下次黎要食咩。想提一提店員好nice,食完之後都有問返我感想,又閒聊左一陣,覺得係一間好有人情味既小店💕。

原隻軟殻蟹蜆肉無味精馬來香濃咖哩叻沙摻摻 $132