2024-09-17
每次工作時經過呢間店,都被呢一系列好靚既牛角酥波波吸引咗我眼球吖😍今次終於得閒可以買黎試吓啦🥰全香港首創既《鹹甜點藝術品》法式可頌夾心球源自新月型傳統可頌麵包,結合由新月化成滿月嘅漂亮可愛造型,法式甜品X港式口味,每一個都有三重層次口感,鬆脆可頌酥皮、夾心餡料、瑪德蓮蛋糕,而且有鹹亦有甜,有好多款口味可以選擇,真係下午茶必備既好物呀!!呢個波波球咁靚,重可以用黎做散水餅添架😉俾個好食貼士大家🤗食之前放入焗爐或者氣炸鍋加熱約一分鐘會另酥皮外脆內暖更加好食架❤️味道即時再提升,好食到飛起呀😋🌀咸蛋黃可頌球$36鹹蛋黃係my favorite😆所以一定要買呢款牛油味香噴噴,鬆脆嘅酥皮內包住瑪德蓮蛋糕和勁多濃郁味道嘅鹹蛋黃,真係好正🥰勁邪惡👿但我鍾意呀呀呀!!🌀瑪德蓮菠蘿可頌球$36呢款可頌酥皮入面有甜甜嘅菠蘿果醬,重有菠蘿粒粒果肉,配埋原味嘅瑪德蓮蛋糕一齊食,味道好清新吖😋順帶一提Arte by Padaria將會響10月1日搬遷至Harbour City架🤗
今次終於得閒可以買黎試吓啦🥰
全香港首創既《鹹甜點藝術品》法式可頌夾心球
呢個波波球咁靚,重可以用黎做散水餅添架😉 俾個好食貼士大家🤗食之前放入焗爐或者氣炸鍋加熱約一分鐘會另酥皮外脆內暖更加好食架❤️
味道即時再提升,好食到飛起呀😋 🌀咸蛋黃可頌球$36
鹹蛋黃係my favorite😆所以一定要買呢款
牛油味香噴噴,鬆脆嘅酥皮內包住瑪德蓮蛋糕和勁多濃郁味道嘅鹹蛋黃,真係好正🥰勁邪惡👿但我鍾意呀呀呀!! 🌀瑪德蓮菠蘿可頌球$36
呢款可頌酥皮入面有甜甜嘅菠蘿果醬,重有菠蘿粒粒果肉,配埋原味嘅瑪德蓮蛋糕一齊食,味道好清新吖😋 順帶一提Arte by Padaria將會響10月1日搬遷至Harbour City架🤗