2018-10-20 1684 瀏覽
用app book左食呢間餐廳,book左1830,遲了10分鐘左右。餐廳當時食客不多,只有食客數枱,越晚人越多。食飯當天餐廳whatsapp提醒我book左枱添。侍應較經理有禮貌,經理帶我去位後水都冇杯。餐桌上的牌子又沒跟我說明是怎麼用。自己出去拿食物見到侍應哥哥,我就問佢如何做pizza,佢就話我知要拎個餅底然後自己舖材料,連埋枱面上牌子交俾廚師,廚師就會拎去焗,焗好侍應就會依號碼送上食客桌上(此刻才知桌上號碼的用途)。我就順便問哥仔水是要自己倒還是他們供應,佢就幫我送上兩杯水。真好人呀!呢件係第一件自己配料pizza,有蝦菠蘿魷魚粟米煙肉同雞肉,都唔錯,讚一讚自己先呢個意粉餸多個扁意粉,是相公的傑作。咁厚既pizza都係相公傑作。好飽好飽。材料很多,飽到勉強只能吃得下一件。甜品有芒果布甸,木槺綠茶慕絲等。雖然餐廳話係蒙古餐廳,但食物不見帶點蒙古特色。八時離開時的周五也幾近滿座。

自己出去拿食物見到侍應哥哥,我就問佢如何做pizza,佢就話我知要拎個餅底然後自己舖材料,連埋枱面上牌子交俾廚師廚師就會拎去焗,焗好侍應就會依號碼送上食客桌上(此刻才知桌上號碼的用途)。我就順便問哥仔水是要自己倒還是他們供應,佢就幫我送上兩杯水。真好人呀!

呢個意粉餸多個扁意粉,是相公的傑作。

甜品有芒果布甸,木槺綠茶慕絲等。

2018-10-19