2018-12-09 79 瀏覽
自從六月份個陣同男朋友去完台灣,一嘗了當地既臭臭鍋,就難以忘懷!所以當我地係旺角見到呢間竟然有得食台式臭臭鍋,諗都冇諗就入左去🤗因為真係太掛住台灣臭臭鍋既味道,所以我同我男朋友都分別叫左1️⃣招牌臭臭鍋(小辣)🥳再加埋芝士綠妍同芝士金鳳茶王!等左一陣終於有得食啦🙆‍♀️比想像中黎講份量都多,又有牛肉、臭豆腐、冬菇、金針菇、雲耳、娃娃菜、炸枝竹等。個味係幾濃既,不過我地係叫左小辣,而我同我男朋友都唔覺得有辣😅裡面底個層有好多菜舖底,而啲菜超索味的,正😎仲有個臭豆腐好好味,聞起上黎係唔覺得臭,但食落去完全係街邊臭豆腐臭臭地既感覺!呢個臭臭鍋係可以免費配白飯、粉絲或者公仔麵。個人覺得食臭臭鍋配上白飯係最好味的😍呢個芝士綠妍同芝士金鳳茶王都可以的,但略嫌上面層芝士整得唔夠滑同埋有少少酸味!但有台式飲品配上臭臭鍋,簡直冇得頂👍🏼整體來說,我覺得都挺不錯的,值得一試😚不過如果要同台灣地道既臭臭鍋相比,就真係差少少咁多😂仲有個提外話就係我地埋單個陣先知原來做緊優惠,仲要係六五折咁多,都幾驚喜同覺得都好划算!但我就唔肯定係咪因為我地九點幾先食先有折扣,定係咩時段都會有🤔

招牌臭臭鍋

2018-12-07