2020-10-29
約左朋友詳談,一定係揀d food court 傾,一來唔洗阻住人,二來會自在啲,可能係疫情嘅原因,所以food court都唔係特別太多人,搵個靚位就搵嘢食啦!港女師奶對炸雞特別情有獨鍾,見到有鹽酥雞就已經吸引咗過去,就試吓呢間台式便當,喺food court來講價錢都尚算合理,一個飯加埋一杯嘢飲都係$50-70,加小食就有啲貴啦,餐牌都唔使點睇,直點鹽酥雞飯,餐會送3款配料,叫咗杯紅茶,就等食!睇得出呢間餐廳真係即叫即整,因為真係等咗好好好耐,等朋友去買、再拎埋個餐、坐低、食緊…我都仲未有得拎。佢所講嘅3款配料,就會擺埋係個飯上面,有肉碎炒粉絲,睇落去都唔錯,仲有啲烚菜。一坐低,我就急不及待食鹽酥雞,話晒都等咗咁耐,點知嗰個雞都係稔稔地,冇我想像中咁新鮮整個感覺,係好普通好正常冇驚喜嘅鹽酥雞,有少少失望。反而個粉絲吵炒得幾乾身,唔會有好多油;個烚菜反而幾有水準,唔係出面好hea 烚菜,都幾鮮甜,雖然係基本野,但呢個就真係估佢唔到。整體來講,唔算有驚喜,都係意料之內,但係商場food court $59 都還好。——————————— (滿分為5分)抵食指數:🌟🌟🌟Encore 指數
———————————
[港女師奶指數] (滿分為5分)
抵食指數:🌟🌟🌟
Encore 指數:🌟🌟