2023-03-18
同住喺調景嶺嘅朋友食晚飯,見呢度做外賣多,反而堂食嘅客人比較少,所以我哋就喺度食晚餐,叫到全檯都係澱粉質啦🤣呢度嘅店員都幾Helpful,食物飲品都唔錯👍🏻所有吐司、蛋餅同炒麵都可以跟套餐。Set A係加$15有杯$25或以下嘅飲品;Set B就加$29有地瓜脆薯及$25或以下嘅飲品。我哋就兩款Set都有叫🤟🏻🐷招牌肉滑蛋吐司 $38本身我想食雞,但當日無貨,所以食咗豬。呢幾塊豬肉都比我想像中軟稔、易咬同多汁,加埋厚身嘅滑蛋同醬汁,仲有鬆軟中帶點香甜嘅吐司,好滿足啦😊💜芋頭鮮奶 跟餐 +$19叫咗微糖少冰,甜度剛好,味道都好濃郁,一大杯裏面仲有超級多粉粉地嘅芋頭粒👍🏻🐗安格斯厚牛吐司 $56朋友食過雞肉個款,今次佢食呢款安格斯厚牛覺得更出色!安格斯牛肉漢堡,加埋茄醬、酸瓜、芝士,值得一試😋🍠瓜瓜園地瓜脆薯 跟餐比起薯條,感覺呢個香脆嘅番薯條更加健康同好味,食落去有好天然嘅番薯香甜味,真係好食到令人停唔到口😋🥤西米露厚椰乳紅茶 跟餐+$24個名好似好複雜咁,其實就係西米露椰奶茶。朋友叫咗微糖,覺得呢一杯比平時啲珍奶好飲。我都試咗啖,覺得西米露配奶茶呢個配搭好特別同幾有趣😆🧀龐貝芝士拉絲蛋
🐷招牌肉滑蛋吐司 $38
💜芋頭鮮奶 跟餐 +$19
🐗安格斯厚牛吐司 $56
🍠瓜瓜園地瓜脆薯 跟餐
🥤西米露厚椰乳紅茶 跟餐+$24
🧀龐貝芝士拉絲蛋餅 $38
呢度嘅蛋餅可以選擇里肌肉、煙肉、牛肉等,今次我哋就揀咗個最簡單嘅芝士蛋餅。一份有五件,件件啲芝士都拉到絲,非常惹味🤤
🍫濃郁可可奶酥 $22
雖然塊鬆軟吐司上面嘅朱古力醬有好多,但食落唔會太甜,朱古力醬嘅份量啱啱好,唔會太濃,食落唔算太膩😌