2020-06-17
其實我一直以黎都冇飲過珍煮丹🤣 上次去到韓國都見到佢 今日天氣熱到癲 就決心要試試佢飲野當然要飲皇牌 叫左杯佢嘅鎮店之寶奧利珍🤭🤭 望落已經好吸引 好似cookies and cream嘅雪糕咁 攪勻飲果刻嚇親 口感同味道都好豐富 脆脆嘅oreo碎 奶好creamy 有陣陣黑糖香滲出 加埋彈彈嘅珍珠 正呀喂!欣賞佢飲完成杯都唔覺好heavy或者好滯 恰到好處 犀利💕另外呀媽中意啲fresh啲 比較消暑嘅野飲 所以佢要左杯黑糖冬瓜檸檬愛玉 佢黑糖味比起奧珍更濃 好有養生feel🤪 普通甜味加上檸檬嘅微酸 生津止渴 我差啲想搶埋黎飲🤫 更正嘅係佢都係有野咬架 愛玉好似jelly咁 成件事好match首次嘗試珍煮丹感覺唔錯 無論係heavy 類定係fresh類都冇失手