2022-08-04
話說牛角集團開左間新台式邊爐,以牛角既名氣,的確吸引唔少人去食,所以一班朋友就提早兩三星期就訂位,去試試佢!訂左7點,職員有講話7點到可能要等多一陣執臺,我地6點50就到左,最後7點10分安排入餐廳罰企,企左10分鐘,即係7點20分先有位坐,好野係值得等既!?我地點左$298既set,有封門柳同牛小排食,要左椰子同麻辣湯底,椰子湯有唔少椰肉,但好似冇乜味,麻辣湯有香料同藥材味,辣味就唔多覺,可能係朋友叫左少辣關係牛小排,有油脂同埋都有肉味,頭兩轉既肉都維持到,之後就愈黎愈肥。。封門柳,肉味都幾重,食到尾都維持到質素台式小食都係其中一個主打,有炸地瓜條,鹽酥雞,蛋餅,香腸,甜不辣,滷味等等,質素似放題食到既級數今日飲品有香芋珍珠奶茶,香芋味幾濃,但過甜,珍珠又太淋,而甜品選擇唔多,有個台式甜品,味道正常冇特別,最後加個 movenpick 雪糕結尾
封門柳,肉味都幾重,食到尾都維持到質素