2012-07-18
食完lunch都唔飽,同媽媽猶疑緊仲食唔食甜品?食街頭小食?再食多餐好似好奢侈咁,都係算喇,媽媽諗住返公司食餅乾,我打算搭車返家嫁喇。過緊馬路時媽媽望到對面嘅85度C,話我知呢間新開買面包嫁,咁緊係過去睇下啦,買定個包下午茶同聽日早餐丫嘛85度C正確黎講係一間台式cafe而唔係面包舖,店內有兩三張枱以供堂食,有面包之餘有蛋糕,咖啡,台式飲品。面包種類好多都又靚又特別1. 菠蘿泡芙~ 因為於o係雪櫃o既關係 , 外皮淋左 , 並不鬆脆 , 亦都只係眼見有 " 菠蘿 " , 食落去只係個面甜甜地而感覺唔到 " 菠蘿 " cream o既味道唔道 , 不太甜不太膩 , 媽媽話食到少少菠蘿味添2. 香芒雪泥~ 見到係推介所以叫黎試下 ,果然好好味 !! 好濃o既芒果味 , 酸酸地好冰凍 , 雪泥真係同一般沙冰唔同 , 唔會飲到冰粒 , 好碎好幼滑 , 估計除左芒果汁之外 , 應該仲有少少奶o既成份 , 好飽肚3. 照燒小丸子~ 比佢外表所吸引 , 買黎做下午茶 , 依然香脆 , 油左少少 , 紿終炸過木魚濕左但都好香 , 包面有燒汁同少少沙律醬 , 一串兩粒炸肉鬆包肉鬆有芝麻香 , 整體味道好
食街頭小食?再食多餐好似好奢侈咁,都係算喇,
媽媽諗住返公司食餅乾,我打算搭車返家嫁喇。
過緊馬路時媽媽望到對面嘅85度C,話我知呢間新開買面包嫁,
咁緊係過去睇下啦,買定個包下午茶同聽日早餐丫嘛
有面包之餘有蛋糕,咖啡,台式飲品。面包種類好多都又靚又特別 1. 菠蘿泡芙
~ 因為於o係雪櫃o既關係 , 外皮淋左 , 並不鬆脆 ,
cream o既味道唔道 , 不太甜不太膩 , 媽媽話食到少少菠蘿味添 2. 香芒雪泥
估計除左芒果汁之外 , 應該仲有少少奶o既成份 , 好飽肚 3. 照燒小丸子
肉鬆有芝麻香 , 整體味道好豐富 , $ 9 兩粒 , 以佢o既足料程度 , 唔算貴丫 4. 胚芽磨菇
~ 好長o既包 , 又係個樣吸引左我買 , 可以留黎第二朝兩份分做早餐
胚芽係指個面包 , 有粒粒o既胚芽碎 , 食落胚芽o既味道被沙律醬全蓋過
磨菇份量唔多 , 成條包就好似係沙律芝士條咁 , 好在口感唔錯 , 軟得黎煙韌 ## 新張優惠 , 買滿 $ 40 送 $ 12 現金劵 ,
不過有少少取巧 , 係分開 $ 3 x 4 張 , 每次買夠 $ 10 可用一張 整體水準不俗 , 相信無 coupon 我都會再黎試佢o既飲品同面包o既 ~