2022-01-27
大約兩個月冇光顧呢間cafe,諗住比多次機會佢,之前飲過八、九次,可能剛剛開張只有第一次好飲,印象中第一次係老闆娘冲嘅,之後再來都係新手冲,職員拉唔到花之餘,杯latte好似cappucino咁非常厚泡,因為價錢實在太便宜,所以之後都再來,當時熱latte大約$26今日再光顧一杯熱latte竟然索價$45一杯,職員話一月份加咗價,好!我就比多次機會,外面咖啡店一杯熱latte都係大約$38-$48水位,呢啲價位通常杯咖啡都唔太差和有濃濃咖啡香講返呢度杯latte,拉花不太靚,不過我對拉花冇咩要求,杯latte的確係好飲過以前,不過冇乜咖啡香,相比起外面咖啡店,呢度咁嘅環境真係價位過高,$35會合理啲,以上純粹個人意見,不喜勿插,by the way,以前同一時段上來總有幾個客,今日坐咗超過半個鐘暫時只有我一個客,可能疫情影響