2017-03-11 1084 瀏覽
早幾日去開銅記, 就諗起好耐冇食過半熟芝士撻了, 特登行去駱克道嗰邊買返一個食! 幸運地撞岩出爐無耐, 拎上手仲係辣手架, 未咬已經聞到香味. 影完張相即刻要開動咬一大啖~但太熱有少少辣親咀.....奉勸各位食既時候要小心慢慢吃, 唔好好似我咁猴擒.內裡既半熟口感芝士餡真係好好味, 質感好得意, 好滑溜好鬆軟兼入口即溶,  最好係佢並唔係"流心"嗰種效果所以唔會食到好"呢 hea" . 味道上都有好香既奶味和芝士味, 芝味香濃, 甜度也OK! 除了個芝士餡抵讚, 撻皮也無令人失望, 仍然保持到鬆化香脆口感, 焗得好靚, 令到成個芝士撻口感有晒層次.呢兩年黎食過好幾間既芝士撻, 都係呢間最值得返轉頭. 付出$22便換來開心和滿足, 值!

2017-03-09