是日正日生日,晨早流流就痴實男朋友仔,又係佢公司打躉,又搵佢陪我食個午飯長跑,到佢放工果陣,就去左101手工涮涮鍋食野。我地本身訂左8點45分嘅檯,後尾早左到,就問下前檯位靚女有無得早d入,靚女姐姐見我地咁有誠意,又係生日飯。於是,就好好咁提早安排我地入去。坐低無耐,靚女姐姐突然拍一拍我膊頭問我,你係咪今日生日呀?我話:係呀。佢就突然係身後拎左枝花仔出黎!嘩!禮物一定唔係貴嫁啦,但物輕情義重,好有心呀。生日個位大哂,所以無睇過餐牌,等男朋友拍板。未上鍋先有前菜,醫下肚。都幾貼心。嘩嘩嘩,主腳紅燒牛肉火鍋,非常快上檯,湯未滾都偷飲左啖!嗯!!湯頭非常好飲,牛肉煮得嫩,而食材都幾新鮮。牛牛唔洗講,睇紋路就都知靚野。呢盤望落樣樣都唔似街邊價,是關佢真係款款都係手工整,全盤都好食,但最要讚嘅係兩粒餃,我地因為吹水都唔記得食野,但兩隻餃d皮都無融無剩,而且入面好香杜露味!心心眼。男朋友食魯水盤,是關我唔食內臟,所以我只係偷食左粒蛋。男朋友貌似唔鐘意食,仲話放落去烚好食d!響鈴好食,超索味。唔鐘意飲愛芒果茶,太甜lo。
。佢就突然係身後拎左枝花仔出黎!

嘩!禮物一定唔係貴嫁啦,但物輕情義重,好有心呀。
生日個位大哂,所以無睇過餐牌,等男朋友拍板。

未上鍋先有前菜,醫下肚。都幾貼心。

牛牛唔洗講,睇紋路就都知靚野。

響鈴好食,超索味。

唔鐘意飲愛芒果茶,太甜lo。

2018-06-29
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日