星期五晚黎到旺角食韓國嘢。舖頭唔算太多人,淨係坐左三份一,坐得唔算擠迫。點咗一份牛石頭鍋飯。等左陣嘢食就到,甘我就即刻翻啲飯,因為唔想食太燶。(平時foodie 嘅我,相都無影就即刻翻)一翻啲飯,全黑(吾係微啡,係燶,係黑)。店員都即刻話可以幫我拎返入廚房,重新再整過。甘我就答應。過多十分鐘,新一份黎啦。如圖,黎左份生牛石頭鍋飯。當一刻,十分震驚。我見識淺薄可能未見過甘生。店員話啲牛會經過石頭鍋飯嘅熱會整熟。又話,有需要佢哋可以拎入廚房再加熱。依次我唔敢再相信佢地,立刻拒絕咗。我之後將啲牛擺落石頭鍋嘅底部,希望佢哋可以透過熱力煮熟。同時抱着懷疑嘅態度,因為伴飯嘅牛有一定嘅厚度,吾知係咪真係可以煮得熟。十分嘅鐘過後,我食曬啲飯,啲牛呢。。。就仲係有粉。如圖你可以話越南河粉啲牛都係生,但佢地通常都係薄身,會好快熟。 但石頭鍋飯嘅熱力,配上有厚度嘅牛。。。
星期五晚黎到旺角食韓國嘢。
舖頭唔算太多人,淨係坐左三份一,坐得唔算擠迫。

點咗一份牛石頭鍋飯。
一翻啲飯,全黑(吾係微啡,係燶,係黑)。
店員都即刻話可以幫我拎返入廚房,重新再整過。甘我就答應。

過多十分鐘,新一份黎啦。如圖,黎左份生牛石頭鍋飯。

十分嘅鐘過後,我食曬啲飯,啲牛呢。。。就仲係有粉。如圖

2023-06-30
20 分鐘 (堂食)