2022-04-07
這家麵包店,主要推廣做無添加麵包,吸引顧客除了健康,當然要味道好。平時經過客人不多,可能價錢比較貴,今次有消費券,就買來試下。優點-現場做。改善點- 話系無添加,系眯所有麵包?最好有認證證明,賣咁高價錢同食落普通質數的話,覺得吾值得咁貴。- 員工衛生意識一定要改善,見到一個員工拿起勞工手套準備放麵包入焗爐,跌左一隻落地再踩一腳,入完爐就順手執返上不鏽鋼檯面 品穀吐司三片($26)- 挑選哩個因為系佢地主打的健康首選,包裝上寫有小麥麵粉,十種穀物(阿麻籽,黑白芝麻,黎麥等),酵母,百花蜜等做成。 外貌 - 好像一般厚多士 - 睇得到裡面有好多種穀物。 口感軟綿,穀物吾拮口,但食落吾覺得有特別香味,如果有芝麻的話,就真系食吾到香味嘍。肉貴捲 ($26)-外型比普通見的大,打開見到裡面有肉桂粉同核桃,但食落就吾夠肉桂味,核桃更系無味,麵包同一般肉桂捲吾乜突出
優點
-現場做。
改善點
品穀吐司三片($26)
外貌
- 好像一般厚多士
- 睇得到裡面有好多種穀物。
肉貴捲 ($26)