2022-09-25
我係一個不折不扣嘅港女,如果公仔麵同意粉之間,我會揀公仔麵;如果港式多士同西式酸包之間,我一定會揀多士🤭 但我又鍾意飲 cafe 咖啡🙃 所以呢個 "fusion" 完完全全適合我🥰沙嗲牛當然係食公仔麵嘅最佳配搭,呢份太陽蛋沙嗲牛撈麵,麵質好爽,沙嗲汁嘅稀稠剛好,而且有蘑菇襯托,相當滋味😋 (順帶一提,我點嘅係檸啡,比例恰好唔苦澀,仲帶啲回甘,高質👍🏻)三扒兩撥將撈麵食晒之後,雖然飽左,但感覺仲爭啲野咁 ... 喺呢個時候我嘅目光停左喺「精美甜品」餐牌上嘅「流心焦糖蛋撻」🤩但又怕食唔晒,於是問店員蛋撻 size,佢話:「一定食得晒!你食完個麵都過左一陣啦!」好啦咁就吃啦 .... 完全係正確嘅決定!酥皮極鬆脆,撻內嘅焦糖流心但唔會過甜,超好味😋😋!埋單時店員再次問我:「拿,個撻係咪食得晒呀?」,我笑住話:「係,因為真係好好味😂」呢間 Fusion 必會回訪☺️!到訪當日播嘅差唔多都係國語歌😅希望下次再來嘅時候可以聽到廣東歌❤️