2023-12-30
話說今日和閨蜜嘅飲食之旅,真係得來不易啊!我哋選擇咗啲口味獨特嘅小吃,從充斥著海洋氣息嘅Ceviche($98)開始,新鮮魚肉配上酸酸甜甜嘅菠蘿汁,莓果醬加咗啲小辣,醒胃得嚟又開胃,嗌嚟一啖接一啖。接著嚟啲式樣豐富嘅Tapas,唔同嘅Tapas世界感覺滿滿,西班牙辣肉腸配焗薯仔($58)燒得啱啱好,薯仔啖啖肉感,豐富嘅香氣一吸入肺,正!🔥我哋仲試咗手工製作嘅Tacos,夾落去嘅係滋味十足嘅墨魚汁軟殼蟹($88),金黃酥脆嘅蟹肉夹著清新嘅蔬菜,咬落去爽脆聲音夠晒刺激,完全係好似隻雞喺你口內爆炸一樣,真係一次過滿足到我嗰兩個重口味。🌮最後,派對之星當然係嗰個據講係店家特色嘅西班牙海鮮飯($158),份量幾慷慨面頭鋪滿齊齊整整嘅海鮮,伴隨著味道十足嘅番茄香料,每啖都有盈滿嘅滿足感,未吃已經香到不得了。🥘整體來講,今次食味嘅體驗,真係靚到不得喇,畀我食到夠本,滿足到屋企人同事都驚呆!下次記得朋友大隊人馬一齊黎撐下場,食遍成個食牌先得!