2017-12-25 299 瀏覽
媽咪生日諗住試下的新開的鴨子園,由於是聖誕節當日,肯定多人,於是預先打去訂位,但當日準時到達郤被告知要先等有人埋單先安排入坐。原來所謂的訂位只不過是優先入座而已!如果在訂位時事先講明話來到可能要等,我會預先去拎定位。然而無人講過,而且我本來訂6:30後改7:30,改時間時堅持要核對我的電話以確定有改到時間,仲特登同佢講話怕無改來到無位,有長者好麻煩!結果等左8個字先有位😡🤬食到一半諗住叫多個炒飯,填好張點單紙叫個侍應,居然問我地是咪埋單,台面每碟餸最多只食左一半埋單?是佢有問題還是我幻聽?至於食品質素,超一般!松子魚的汁是黑色,同出面食的紅色吾同,甜到漏無乜醋酸味,花雕浸乳鴿無乜花雕味,牛肉粒口感好滑應該落左吾少鬆肉粉,小籠湯包還可以,片皮鴨的皮是硬的,青瓜只有DD,黃金蝦面頭的蛋黃是好咸香,但蝦炸得吾夠,吾可以成隻咁食,必須先剝壳,然而蝦肉是無味的!而且咁又嘥左出面的蛋黃汁,個黃金炒飯應該是好食,小朋友一個人幾乎食曬成碟,於是落單再叫個鴨子園炒飯,看OpenRice 食評話好好食,點知中曬伏😓炒飯中的鴨肉都吾知是咪前果日賣淨的,又干又”鞋”,配菜似乎只有切粒的菜芯,除左咸味外,食吾出

至於食品質素,超一般!松子魚的汁是黑色,同出面食的紅色吾同,甜到漏無乜醋酸味,花雕浸乳鴿無乜花雕味,牛肉粒口感好滑應該落左吾少鬆肉粉,小籠湯包還可以,片皮鴨的皮是硬的,青瓜只有DD,黃金蝦面頭的蛋黃是好咸香,但蝦炸得吾夠,吾可以成隻咁食,必須先剝壳,然而蝦肉是無味的!而且咁又嘥左出面的蛋黃汁,個黃金炒飯應該是好食,小朋友一個人幾乎食曬成碟,於是落單再叫個鴨子園炒飯,看OpenRice 食評話好好食,點知中曬伏😓炒飯中的鴨肉都吾知是咪前果日賣淨的,又干又”鞋”,配菜似乎只有切粒的菜芯,除左咸味外,食吾出有咩特別值得推介!

哩間鴨子園,同上海1936一樣,打死都吾會再食!
2017-12-25
40 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日