2018-05-22
之前行經天后地鐵站,已經覺得呢間餐廳好有歐陸風味,一直都好想去食,今日終於可以有機會去食晚餐啦餐廳裝修好靚,就好似去咗歐洲嘅cafe度食嘢,近門口有𥦬台,可以望到街上嘅人流連,配埋布藝櫈,環境就好舒服,不過,可能因為餐廳有植物,所以我覺得有小小蚊滋咬我。食物方面,我覺得味道一般。我哋兩個人叫咗兩碟意粉同埋一件蛋糕。香草欖油牛柳粒天使幼意粉(推薦指數:2/5分)賣相OK ,但牛柳粒冇咩味道,而且醬汁煮得唔夠香,所以味道一般,而且我覺得落得太多欖油,食落有小小油。香草乾茄煙三文魚天使幼意粉(推薦指數:2/5分)賣相幾靚,但係食落口就一般,我覺得似係食咗超市煙三文魚加埋普通意粉,兩者都比較淡味,蕃茄味都唔夠香,所以唔值得推介。我哋仲叫左朱古力蛋糕,賣相靚,但味道好失望,蛋糕好鬆散,應該係擺得太耐,冇咗蛋糕原有嘅鬆軟
香草欖油牛柳粒天使幼意粉
(推薦指數:2/5分)
香草乾茄煙三文魚天使幼意粉
(推薦指數:2/5分)