2020-08-20
首先,我最鍾意佢個奶茶,係比老M個奶茶更有奶香,隻奶香飲完係會令人回味既。而且呢度外賣係一定會比個膠袋仔你裝熱飲!吾似當年有次去老M買熱奶茶外賣,個店員無比膠袋仔。我以為佢地用完D膠袋,就唯有用隻手攞個奶茶。行到半路,我隻手就比個熱到hihi既奶茶燙傷,係咁不停換手去攞住杯奶茶,嗱嗱臨跑番屋企!然後就打番間老M去問,佢就話因為要環保吾主動提供膠袋!我真係問候佢地既母親!因為老M個「普通」熱飲紙杯(吾計M cafe)係一D都吾隔熱!仲要吾主動提供膠袋想燙傷人咩?相反,時代冰室個熱飲紙杯有凹凸不平的條紋設計,利用多D空氣提高隔熱性能,老細咁為客着想,係值得一讚既!沙律正常,麻醬另外裝左杯仔入面!唯一不足既係,沙律食完會有少少水響杯底,有機會係洗完未整乾!其餘都正正常常,個雞扒底部可能會有少少油,但整體Ok吾差!個牛角包都正常,絕對吾硬既!!!但可能雞扒既油滲左出黎,整到個包會有少少油咁!牛角包質感係吾會咁易就過硬!總體而言,質素良好!其他吾同既茶餐我諗都係可以值得一試既!
板煎蜜糖烤雞扒 配香滑炒蛋、司華力腸(半條)、胡麻沙律、牛角包